MB17 Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Ja w 1.6 16V (K4M) od 10 000 km jeżdżę na świecach Brisk DR17YS na LPG. Na razie spisują się dobrze, nie mam zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derk Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 W sumie temat jakie świece, ale ja zapytam gdzie kupujecie? Czy ktoś kupuje "świeczki" na allegro i co o nich sądzicie ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MB17 Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 ale ja zapytam gdzie kupujecie? Mój mechanik kupuje w tym sklepie co wszystkie inne części (Noster Andrychów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Ja właśnie kupiłem na allegro BKR6EZ -NGK. zaplacilem chyba 48zl z przesylką czyli mniej niz w sklepie w miescie. A gdzie sie kupuje-co za różnica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibki8 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Witam bardzo serdecznie. W Meganie strzeliło 70 000 więc trzeba się zabrać za świeczki. Jaki polecicie do Megane II ph II 1.4 16V ;) Do tego zapewne jakieś cewki ;) Chodzi mi o jakiś dobry i konkretny zestaw ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Świece masz powyżej, kolega napisał jakie. Cewki zostaw, jak się nic z nimi nie dzieje szkoda wymieniać, może być gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj-doc Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Witam W dniu wczorajszym padła mi cewka (sagem), więc przy okazji wymieniłem świece na Denso K20TT. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartos Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 NGK BKR6EZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.deresz Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 mógł by mi ktoś podpowiedzieć jaki powinien być odstęp między elektrodami dla świec: BKR6EZ oraz BERU uxt-1 cewki nowiutkie BERU silnik pracuje głównie na LPG i tu się pojawiają problemy. jedni piszą 0,8 lub 0,9 a nawet 1,0 trochę się pogubiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Hmmm odleglosc pomiedzy elektrodami mozna sprawdzic w katalogu online ngk. Ale po co ci taka wiedze? Kupujesz swiece...wkrecasz do auta...jeździsz.... sam nic tam nie musisz regulowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.deresz Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) mam problem z dławieniem silnika na na LPG jak jest zimny. Ja twierdzę że listwa gazownik że świece i tak sobie gadamy. chce się upewnić że świece są idealnie ustawione zanim zrobię awanturę - gaz jest na gwarancji stąd nie mogę zmienić serwisy. Bardzo dziękuję za info o stronie. Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez robert.deresz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Komplet świec na alledrogo kosztuje 48zl z wysylka. NGK bkr6ez-kupilem wczoraj. Kup, zamontuj i tyle.... Do nowych świec chyba sie czepiac nie bedzie... a koszt jest mały. Stare swiece jesli beda dobre to mozesz kiedys zalozyc spowrotem-chociaz przy gazie nie powinno sie jeżdzić na świecach dłuzej niz okolo 15tys km-przynajmniej ja tak staram sie robic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawryk Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum. Stałem się posiadaczem Megane, zabieram się za pierwsze inwestycje. Po oleju, filtrach i rozrządzie, przyszedł czas na świece. Wyczytałem już, że polecacie Eyquem. Ale nie wiem, które powinienem wybrać do mojego silnika K4M D 812. Widzę do kupienia Eyquem RFN 52 LZ i RFN 58 LZ. Myślałem jeszcze nad Beru i oryginałami Renault, jakie wtedy powinny być symbole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werderaner Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Wczoraj wymieniłem 4 świeczki na NGK BKR6EZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaopp Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Witam od soboty posiadam Megane 1,4 16v 2001 , jutro profilaktycznie wymieniam wszystkie płyny,filtry no i świeczki ale mam teraz dylemat ? waham się pomiędzy EYQUEM -RFN 52 LZ /RFN 58 LZ a NGK BKR6EZ tyle samo dobrych i złych opinii o jednych i drugich i co mam biedny począć ? Dodano: 15 paź 2013 - 01:05 Chciałem kupić te EYQUEM -RFN 52 LZ /RFN 58 LZ ktoś pisał że te RFN52LZ już są wycofane ! nie prawda ciągle są na stronach internetowych w sprzedaży ! u siebie w mieście objeździłem wszystko i nie znalazłem tak że będę próbował przez intenrnet Dodano: 15 paź 2013 - 22:35 OK Świece zamówione na allegro , sprzedawca ma te 52 LZ i 58 LZ ale poleca te 58 " 58 przeznaczone jest na kraje zimniejsze, 52 na cieplejsze więc szczególnie przed zbliżająca się zimą polecam RFN58LZ" kupiłem je po 8 zł i 6 zł przesyłka także zakup udany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi