Prezes Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Chyba razem ze świecami ta cena :) Pierwsze słyszę aby akumulator odkręcać :) Zanim odkręcisz oczyść w koło świec gniazda (sprężonym powietrzem), aby się jaki syf potem przy odkręcaniu nie dostał. Trza mieć oczywiście do tego celu klucz do świec i do roboty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 ASO Renault (w cenniku) za wymianę świec życzy sobie 185zł razem ze świecami. A za wymianę oleju 350 zł (olej, filtr, robocizna) :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilos Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Ale skąd oni biorą takie ceny - i czy znajdują jeleni. Przecież to ceny z kosmosu Wymieniłem na NGK BKR6EZ u mechanika za 20 zł a nie za 150 zł w ASO :) :) - po wymianie świec czuje sie w mojej Reni jak w Porsche - różnica niesamowita :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 można poczytać Cennik Acha, cennik zawiera tylko nowe modele. :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Van GORRE Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Panowie ale zamieszaliście. Spytam osobno :) Megane I, 1.6e, 95 KM, V8, 97 rok. + LPG (BRC) Silnik K7M A 7/02 DE33009 Obecnie mam NGK (przetyrane na nich jakieś 15 tysięcy). Chciałem jutro kupić Eyquem ... ale jaki model? EDIT------------- Hehe faktycznie, tabelka była wcześniej. Czyli do mnie takie: 1.6 e | K7M 702/K7M 703/K7M 790 | 01.1996 - 03.1999 | RFN 52 LZ | A27 | 0.9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 http://www.eyquem.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bebol Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Przeczytałem chyba wszystkie wątki na temat świec, ale na dal nie wiem jakie one mają dokładnie być do mojej Megi. W katalogu Eyquem dla silnika K4J 750 podają RFN52LZ natomiast na forum Robak podaje, że powinny być RFC58LZ2E http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=6258. Tak więc miałbym wielką prośbę, aby ktoś mi doradził jakie te świece powinny być najlepsze (cewki mam Denso). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 RFC58LZ2E dokładnie na takich świecach poruszam się swoim samochodem dodam że twingo jeździ na identycznych pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bebol Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Do Robak. Ale Ty masz silnik K7M 700 a ja mam K4J 750 nie ma to żadnej różnicy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Bebol, ja mam silnik K4M 700 czyli bliźniak twojego o większej pojemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bebol Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Okej dziękuje Robak za pomoc!! Dzisiaj wymieniłem świece na RFC58LZ2E stare miałem RFN58LZ, ale mam nadzieje, że z nowymi nie będzie problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 RFN58LZ jest to ta sama świeca o identycznych parametrach z różnicą tylko że poprzednie miałeś jedno elektrodowe a te 2E są 2 elektrodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gora85 Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Ale chyba nie warto placic za RFC58LZ2E ok 14 zl jak RFN58LZ sa za 7 a i dla silnika K4M wedlug katalogu ma byc RFN 52 LZ wiec czemu Robak polecasz 58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilos Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Kup sobie NGK BKR6EZ - polecam Ci ponieważ używam je i samochód spisuje sie doskonale a mamy ten sam silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Gora85, ponieważ model 52 został już wycofany ja zaopatruję się w hurtowni i u nich tych świec model 52 nie ma już od ponad 2 lat, a patrząc w katalogu masz opisane parametry świec i model 58 zastąpił 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi