Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane II Problemy z zapalaniem

Kimmi

Rekomendowane odpowiedzi

We Wrocławiu w każdym serwisie inna cena, chociaż wszyscy mają je z tego samego źródła. A im mniejsze miasto, tym walą wyższą cenę, trochę tych salonów obdzwoniłem, lecą w kulki po mistrzowsku.

U mnie to koło wytrzymało 87 tys km, widzę, że mamy tę samą wersje silnika, ile bujało u Ciebie i czy po wymianie masz już spokój?

u mnie przy ok 50tys sie pojawily objawy a jezdzilem z tym ok. pol roku bo kasy szkoda bylo na wymiane ale za to doczekalem sie nizszej ceny na kolo zmiennych faz i wiekszej znizki od RP.

teraz jest jak narazie ok. zrobilem ok. 1-1,5tys km od wymiany - zobaczymy co bedzie latem - objawy nasilaly sie gdy bylo goraco...

To zupelnie inaczej niz u mnie, zawsze jak bylo chlodno lub wilgotno i dopiero tej "zimy" padlo tak, ze ledwo jedzie. Wlasnie je dzis kupilem, wyprodukowane 06.2006, to podobno juz po modernizacji, zobaczymy czy pochodzi tyle co pierwsze.

pozdro

[ Dodano: 2008-01-26, 10:44 ]

Wczoraj wymieniłem koło zmiennych faz rozrządu (razem z resztą rozrządu).

Nie to Auto!!!

Nawet nie sądziłem jak duży wpływ i na ile różnych rzeczy miał ten defekt:

- przestawiony rozrząd

- odpalanie za trzecim razem

- metaliczne zgrzyty i terkotanie podczas rozruchu

- po zrzuceniu na luz w czasie jazdy przygasały światła a na klimie gasł silnik

- szarpanie przy redukcji lub gwałtownym dodaniu gazu

- spadek mocy

- dziura od 1700 do 2200 obrotów

- zwiększone spalanie

- szarpanie silnikiem i całą budą na wolnych obrotach podczas postoju

Teraz jeździ jak powinien, silnik pracuje równomiernie i płynnie przyspiesza, wszystkie wyżej wymienione objawy ustąpiły.

Oby jak najdłużej.

Dzięki wszystkim za pomoc i pozdrawiam. ;-) ;-) ;-)

[ Dodano: 2008-01-26, 10:45 ]

Zwłaszcza Sornatowi. :?:

• 2 tygodnie później...

Witajcie,

Ja odebrałem wczoraj autko po wymianie koła rozrządu. Musze powiedzieć, że w moim przypadku Renault Polska zgodziło się na całkiem pokaźne dofinansowanie (auto z 2004 roku) więc jestem zadowolony.

U mnie koło nie było jeszcze tak zniszczone, i z objawów które opisał kolega powyżej miałem tylko czasami gaśnięcie na zimnym silniku, ale zauważyłem, że moje auto po naprawie lepiej się zbiera z niskich obrtów i płynniej przyspiesza.

Mam nadzieję, że zobaczę też różnicę w spalaniu :?:

• 2 lata później...

Witajcie - właśnie stałem się "szczęśliwym" posiadaczem Megane II 2002 1.6 16V i już pierwszego dnia rano pojawił się problem z odpalaniem, a mianowicie samochód odpala i zaraz gaśnie - za drugim razem nie ma najmniejszego problemu - trzyma obroty i chodzi równiutko - nadmienię jeszcze, że przy kolejnych odpaleniach wszystko jest OK - samochód był już na sprawdzeniu u znajomego na kompie - wyczyszczona i ustawiona jest na nowo przepustnica - co może jeszcze być nie tak??

Panowie - o ile mnie wzrok nie myli, to było pytanie o problem z silnikiem 1.4 (bo właśnie w takim dziale zostało zadane) a wy nagle o problemach dla 1.6 mówicie ....

Może zmieńcie dział, co ?

Albo kontynuujcie problem kolego od 1.4 ...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!