katin79 Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 witam ..mam pytanie jak włączam klimatyzację w aucie (scenic 2000) to czuć dziwny zapach - taki kurzowy :-/ czym to jest spowodowane ????????? 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 trzeba odkazić/zdezynfekować układ klimatyzacji bo wilgoć zrobiła swoje ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo77 Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 grzybami Masz kolonie pieczarek w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 jeżeli masz manualną to wyłączaj na 10min przed dojechaniem do celu. To czas na osuszenie dolotów. Niemniej co dwa lata a najlepiej przed każdym sezonem serwis z odgrzybianiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katin79 Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 dzięki chłopaki :) :-P na pewno coś z tym zrobię .....nie lubię pieczarek hihihi 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 I to szybko - potem dokładnie przewiwe autka. Ja lubie pieczarki ale jeść a nie wdychać ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Unikaj wychania tego syfu bo moze sie skonczyc na jakiejs paskudnej chorobie gornych drog oddechowych, grzyba nie wytepisz prawie niczym (mam na mysli swoj organizm) :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spory Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Ja stawiam na zasyfiały filtr kabinowy lub jak kto woli przeciwpyłkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katin79 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 witajcie! filtr kabinowy został dziś wymieniony ( to taki prostkątny zawijaniec ) zobaczymy czy po tym coś ulegnie zmianie ...okazalo się ze w ogole byl chyba nie wymieniany :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CooB Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Witam, mam również problem z układem wentylacyjnym w aucie (Meg I '02 1.6 16V kombi). Problem polega na tym iż gdy włączę dopiero co klimatyzację lub gdy jest wyłączona to z kanałów wentylacyjnych wydobywa się nieprzyjemny zapach - jakby fetor stęchlizny :shock: Czy ktoś wie co może być przyczyną lub miał podobny problem i jakoś mu zaradził ?! Chciałbym podkreślić, że klima była odgrzybiana na jesień i nie ma to nic wspólnego z tym nieprzyjemnym zapachem (odgrzybianie nie ma wpływu na poprawę zapachu). :-/ Filtr przeciwpyłkowy jest wymieniony dopiero co (koniec marca - i przed i po wymianie nie było różnicy). Poprzedni właściciel mówi, że to było prawie od początku zakupu auta z salonu. _____________________________________________________ Po krótkiej rozmowie na GG, katin79 zasugerowała czy może to nie wina freonu co myślicie na ten temat ? Może go wymienić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 pleśń w nagrzewnicy? może któryś z kanałów odpływowych od parownika masz zapchany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CooB Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 hmm... a jak to przetestowac ? Tylko serwis czy mozna jakos samemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 możesz sam, jak wiesz jak się do tego dostać... kiedyś było już na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VTrT Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 (edytowane) Na wstępie przepraszam za odgrzanie starego kotleta (moje auto to co prawda Megane I phII ale w tym przypadku to bez zanczenia), ale nie chciałem zakładać nowego tematu skoro taki już istnieje. U mnie jest tak że przy wyłączonej klimatyzacji czuć zapach 'mokrej ściery', dodam że momentalnie po włączeniu klimy ustaje i także po włączeniu ogrzewanie też momentalnie ustaje. Czy to oznacza iż klimę trzeba odgrzybić, a może coś innego? Edytowane 29 Września 2013 przez VTrT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Nic nie piszesz kiedy ostatnio robiłeś odgrzybianie i kiedy wymieniałeś filtr pp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi