maciek127 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Nie wiem czy jest coś takiego na forum, ale pomyślałem sobie że stworzenie czegoś takiego było by pomocne przyszłym i teraźniejszym kierowcom i użytkownikom Megane I , II, III Stworzenie zestawienia wersji wyposażenia, silników, wymiarów Megan od samego początku. Myślę właśnie nad kupnem Megane z początków lat produkcji tylko nie wiem czy sprzedawca nie oszukuje mówiąc czy samochód to miał a tak na prawdę nie ma( dowiadujesz się po fakcie) Przeważnie Megane Ma Oznaczenie Wersji wyposażenia i można szybko sprawdzić czy to miał jaki silnik ma. stworzyłem przykładowy wzór Jeśli ni komu się nie chce mogę sam stworzyć to ale potrzebne mi są materiały najlepiej katalogi w PDF RENAULT MEGANE 5D 2008- AUTHENTIQUE Silniki: 1.6 16V 100, 1.5 dCi 85 Podstawowe wyposażenie seryjne: Zewnętrzne klamki drzwi w kolorze czarnym Obudowy lusterek bocznych w kolorze nadwozia Stalowe obręcze kół 15” ABS z systemem wspomagania nagłego hamowania AFU Czołowe poduszki powietrzne kierowcy i pasażera dostosowujące się do siły zderzenia Boczne poduszki powietrzne chroniące klatkę piersiową i miednicę osób siedzących na przednich miejscach Automatycznie włączane światła awaryjne w przypadku gwałtownego hamowania 3-punktowe pasy bezpieczeństwa z przodu, z napinaczami dostosowującymi się do siły zderzenia i ogranicznikami napięcia Sygnalizacja dźwiękowa niezapięcia pasa bezpieczeństwa kierowcy 3-punktowe pasy bezpieczeństwa na tylnych miejscach System mocowania fotelika dla dziecka Isofix na bocznych tylnych miejscach 3 zagłówki na miejscach z tyłu z regulacją wysokości, wsuwane w oparcie Zagłówki przednie z regulacją wysokości Elektronicznie kodowany system blokady zapłonu Elektryczne zmienne wspomaganie układu kierowniczego Ręczny hamulec postojowy Komputer pokładowy Karta Renault ze zdalnym sterowaniem centralnego zamka drzwi Kierownica z regulacją wysokości i głębokości Funkcja oświetlenia drogi do domu Elektrycznie sterowane, składane ręcznie i podgrzewane lusterka boczne, asferyczne po stronie kierowcy Elektrycznie podnoszone szyby przednie sterowane impulsowo, z zabezpieczeniem przed przycięciem palców Klimatyzacja manualna Fotel kierowcy z regulacją wysokości Lampka sufitowa z przodu i z tyłu Tylna kanapa składana w układzie 1/3 - 2/3 Schowki w podłodze przed przednimi fotelami Otwarty schowek pomiędzy przednimi fotelami Oświetlenie schowka w desce rozdzielczej Oświetlenie bagażnika Instalacja do montażu alarmu Zestaw do naprawy kół Opcje: System kontroli toru jazdy ESC (ESP) z funkcją zapobiegania poślizgowi kół ASR i funkcją kontroli podsterowności Pakiet Bezpieczeństwa: poduszki kurtynowe + sygnalizacja niezapięcia pasów bezpieczeństwa pasażerów Światła przeciwmgłowe Podgrzewane fotele przednie Radioodtwarzacz 4x15W CD MP3 System nawigacji Carminat TomTom (1) Zapalniczka + przenośna popielniczka Koło zapasowe Automatycznie włączane światła mijania Lakier niemetalizowany specjalny (nr 727) Lakier metalizowany EXPRESSION Silniki: 1.6 16V 100, 1.6 16V 110, 1.4 16V TCe 130, 1.5 dCi 85, 1.5 dCi 105 Podstawowe wyposażenie seryjne = Authentique +: Zewnętrzne klamki drzwi w kolorze nadwozia Światła przeciwmgłowe Elektrycznie podnoszone szyby tylne sterowane impulsowo, z zabezpieczeniem przed przycięciem palców Zagłówki przednie z regulacją wysokości i kąta pochylenia Wycieraczki przedniej szyby o zmiennej częstotliwości pracy + czujnik deszczu Fotel kierowcy z regulacją podparcia lędźwiowego Środkowa konsola z podłokietnikiem Radioodtwarzacz 4x15W CD MP3 Lampki oświetlające podłoże wbudowane w drzwi przednie i tylne Lampki do czytania dla kierowcy i pasażera Opcje: System kontroli toru jazdy ESC (ESP) z funkcją zapobiegania poślizgowi kół ASR i funkcją kontroli podsterowności Pakiet Bezpieczeństwa: poduszki kurtynowe + sygnalizacja niezapięcia pasów bezpieczeństwa pasażerów Podgrzewane fotele przednie System wspomagania parkowania tyłem Klimatyzacja automatyczna, dwustrefowa Radioodtwarzacz 4x15W CD MP3 Bluetooth System nawigacji Carminat TomTom Zapalniczka + przenośna popielniczka Koło zapasowe Automatycznie włączane światła mijania Lakier niemetalizowany specjalny (nr 727) Lakier metalizowany Silniki: 1.6 16V 110, 1.4 16V TCe 130, 1.5 dCi 105, 1.9 dCi 130 Podstawowe wyposażenie seryjne = Expression +: Zewnętrzne klamki drzwi w kolorze matowego chromu Obręcze kół ze stopu metali lekkich 16” Pakiet Bezpieczeństwa: poduszki kurtynowe + sygnalizacja niezapięcia pasów bezpieczeństwa pasażerów Regulator-ogranicznik prędkości Klimatyzacja automatyczna, dwustrefowa Kierownica i gałka dźwigni zmiany biegów pokryte skórą Fotel pasażera z przodu z regulacją wysokości Kieszenie w oparciach przednich foteli Opcje: System kontroli toru jazdy ESC (ESP) z funkcją zapobiegania poślizgowi kół ASR i funkcją kontroli podsterowności Pakiet Xenon: reflektory bi-ksenonowe + spryskiwacze reflektorów + funkcja doświetlania zakrętów Podgrzewane fotele przednie Pakiet Komfort Plus 1: system wspomagania parkowania tyłem + dodatkowo przyciemniane szyby tylne Radioodtwarzacz 4x15W CD MP3 Bluetooth System nawigacji Carminat TomTom Zapalniczka + przenośna popielniczka Obręcze kół ze stopu metali lekkich 17” Koło zapasowe Automatycznie włączane światła mijania Lakier niemetalizowany specjalny (nr 727) Lakier metalizowany PRIVILEGE Silniki: 1.4 16V TCe 130, 2.0 16V 140 automat., 2.0 16V TCe 180, 1.5 dCi 105, 1.9 dCi 130, 2.0 dCi 160 FAP Podstawowe wyposażenie seryjne = Dynamique +: Obręcze kół ze stopu metali lekkich 17” (wyłącznie silnik 2.0 16V TCe 180 i 2.0 dCi 160 FAP) System kontroli toru jazdy ESC (ESP) z funkcją zapobiegania poślizgowi kół ASR i funkcją kontroli podsterowności Karta Renault «Hands Free» Elektrycznie sterowane i składane lusterka boczne, asferyczne po stronie kierowcy Elektrochromatyczne lusterko wewnętrzne Podświetlane lusterka w osłonach przeciwsłonecznych Lampki do czytania dla pasażerów z tyłu Opcje: Automatyczny hamulec postojowy (2) Pakiet Xenon: reflektory bi-ksenonowe + spryskiwacze reflektorów + funkcja doświetlania zakrętów Elektrycznie otwierany panoramiczny dach: panel przedni uchylany i przesuwany, panel tylny stały, z żaluzją przeciwsłoneczną Pakiet Komfort Plus 2: system wspomagania parkowania przodem i tyłem + dodatkowo przyciemniane szyby tylne Podgrzewane fotele przednie Tapicerka skórzana łączona z elementami skóry ekologicznej (3) Radioodtwarzacz 4x15W CD MP3 Bluetooth Radioodtwarzacz «3D Sound by Arkamys» 4x30W CD MP3 Bluetooth + Audio Connection Box System nawigacji Carminat TomTom Zapalniczka + przenośna popielniczka Obręcze kół ze stopu metali lekkich 17” Koło zapasowe Automatycznie włączane światła mijania Lakier niemetalizowany specjalny (nr 727) Lakier metalizowany DYNAMIQUE Silniki: 1.6 16V 110, 1.4 16V TCe 130, 1.5 dCi 105 Podstawowe wyposażenie seryjne = Expression +: Zewnętrzne klamki drzwi w kolorze matowego chromu Stalowe obręcze kół 16” System nawigacji Carminat TomTom Regulator-ogranicznik prędkości Kierownica i gałka dźwigni zmiany biegów pokryte skórą Opcje: System kontroli toru jazdy ESC (ESP) z funkcją zapobiegania poślizgowi kół ASR i funkcją kontroli podsterowności Pakiet Bezpieczeństwa: poduszki kurtynowe + sygnalizacja niezapięcia pasów bezpieczeństwa pasażerów Podgrzewane fotele przednie System wspomagania parkowania tyłem Klimatyzacja automatyczna, dwustrefowa Radioodtwarzacz 4x15W CD MP3 Bluetooth Zapalniczka + przenośna popielniczka Obręcze kół ze stopu metali lekkich 16'' Koło zapasowe Lakier niemetalizowany specjalny (nr 727) Lakier metalizowany SL TECH RUN Silniki: 1.6 16V 110, 1.4 16V TCe 130, 1.5 dCi 105 Podstawowe wyposażenie seryjne = Expression +: Zewnętrzne klamki drzwi w kolorze matowego chromu Stalowe obręcze kół 16” System nawigacji Carminat TomTom Regulator-ogranicznik prędkości Kierownica i gałka dźwigni zmiany biegów pokryte skórą Opcje: System kontroli toru jazdy ESC (ESP) z funkcją zapobiegania poślizgowi kół ASR i funkcją kontroli podsterowności Pakiet Bezpieczeństwa: poduszki kurtynowe + sygnalizacja niezapięcia pasów bezpieczeństwa pasażerów Podgrzewane fotele przednie System wspomagania parkowania tyłem Klimatyzacja automatyczna, dwustrefowa Radioodtwarzacz 4x15W CD MP3 Bluetooth Zapalniczka + przenośna popielniczka Obręcze kół ze stopu metali lekkich 16'' Koło zapasowe Lakier niemetalizowany specjalny (nr 727) Lakier metalizowany KOLORY NADWOZIA SZARY ÉCLIPSE (TE B66) NOC GRENLANDII (NV 472) CZARNA PERŁA (NV 676) STALOWONIEBIESKI (TE RNR) CZERWIEŃ PŁOMIENNA (TE NNJ) SZARY KASJOPEA (TE KNG) SZARY PLATYNOWY (TE D69) BIEL ALPEJSKA (OV 369) BŁĘKIT KRÓLEWSKI (OV 460) CZERWIEŃ RUBINU (OV 727) BEŻ POPIELATY (TE HNK) CIEMNA ZIELEŃ (TE DNH) NIEBIESKI EXTREME (TE RNA) OV - lakier niemetalizowany NV - lakier metalizowany perłowy TE - lakier metalizowany z efektem specjalnym OBRĘCZE KOŁ, WYMIARY obrazki kołpaków i felg i wymiary samochodu [ Dodano: 2010-01-25, 20:35 ] ma ktoś na posiadaniu stare katalogi Megane i Scenic?? proszę o kontakt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi