szczep85 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Witam! Mam taki problem a mianowicie . Jakiś miesiąc temu jak były pierwsze mrozy powyżej -15 to wystąpił taki problem jak : Auto po odpaleniu i przejechaniu 1,5km wskazówka od temp wody wskoczyła na przed ostatnie kreski. Auto nie grzało w środku. Wymieniłem Termostat mrozy puściły i było ok. Teraz przyszły znów mrozy -20 i jest znów problem . Po zapaleniu auta po nocy silnik pochodzi 2-3 min i wskaźnik pokazuje że temperatura powinna być już taka normalna czyli na środkowej kresce, ogrzewanie dmucha ale zimne powietrze. Jadę autem kawalek temperatura wskakuje na maxa żadne kontrolki sie nie zapalają , mija około 1 min i temperatura spada do środkowej kreski auta nadal nie grzeje . I tak ogólnie po jakimś dłuszym czasie zaczyna grzać w kabinie a temp. pływa sobie pomiędzy odpowiednią kreską a max. Co może być przyczyną czy jezdzić czy Spalić lepiej ją bo już nerwy tracę. Proszę was o POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pers Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 przy mrozach które teraz mamy po 2-3 minutach nie ma szans żeby wskazówka pokazywała odp. temp a tym bardziej nie ma szans na ciepłe powietrze. Coś jest nie tak , mi ciepło leci po ok. 10 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 szczep85, zapowietrzony układ chłodzenia,problemy z uszczelką pod głowicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczep85 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Cięcie A wiesz może jak odpowietrzyć ??? Może mechanik dał ciała i nie odpowietrzył albo cos?? I sam to zrobię. A płyn jak by co nie ubywa.. Proszę sobie przypomnieć zasady o których mówi regulamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Wiem..ale nie będę tego znowu opisywał bo i tak Mody wywalą do kosza.Poszukaj w moich postach,opisywałem ostatnio co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi