dawid20 Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Witam! Mam podobny problem nie mogę odkręcić tej śruby. Próbowałem już wszystkich kluczy i zużyłem prawie całe WD40 i nie mam pojęcia co z tym zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiol860 Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 mi tez już sie udało ... WD40 hahahahah dokryłem za akumulatorem taka zielona złączke do niczego niepodpietą ? co to moz e byc ? ... aha i jeszcze jedno jak juz wyjałem aku mulator nie działa zamek centralny .... :D jak zamkńąc tylne drzwi ? ... zgłupiałem Tomek74, ta wtyczka to najprawdopodobniej wtyka od klapki cyrkulacji powietrza, u mnie też wisi luźno nie podłączona bo jak się podłączy to ten silniczek od klapki przeskakuje na trybikach. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomson357 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 No u mnie ten pręt poszedł bez problemu, ale mimo to nie idzie aku wyjąć. Jakieś pomysły? podpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 ale mimo to nie idzie aku wyjąć. Jakieś pomysły? podpowiedzi? A zdjął kolega tą plastikową osłonę między szybą a pokrywą silnika? Po jej zdjęciu ciasno, bo ciasno, ale po lekkim przechyleniu na bok idzie aku wyjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomson357 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 gimak, zdjąłem - pierwsza czynność jaką wykonałem :). Uporałem się z wydostaniem aku, nie chciało iść bo poprzedni właściciel w sposób genialny posklejał wszystko jakąś grubą taśmą dwustronną, żeby mu nie latał. Cóż bez tego syfu trzyma się równie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulbi Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 cześć, niewiecie gdzie można kupić tą srubę uchwytu akumulatora do renault megane z 98? najlepiej gdzieś przez internet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deiw_20 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Poszukaj na allegro może będzie. A jeśli masz gdzieś w twojej okolicy jakiś szrot to podjedz tam i jeśli maja Megane to dostaniesz na pewno śrubę i to za grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Hehe widzę, że procedura demontażu nie taka oczywista :) Ja sam już o tym myślę, bo w drodze prostownik, jutro będę 'bulgotał'. Liczę, że uda się dziada wyciągnąć nim palce odmarzną :) p.s. i z tego co widziałem, u mnie jest wiązka kabli za akumulatorem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Śrubę uchwytu akumulatora można dostać w ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Udało się. Pierwsze grzebanie jest najtrudniejsze. Montaż na miejsce zajął mi połowę mniej czasu. Główne utrudnienia? - bity zamiast śrubek z nakrętkami na klemach - śmieszny sposób mocowania aku do grodzi (ponownie bit na pręcie) Mam nadzieję, że nie będę musiał ładować dziada częściej :) Akumulator z carrefoura ma już swoje za sobą, prędzej pewnie kupię nowy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Ja doładowuję akumulator bez wyjmowania i odpinania go od instalacji, ale nie każdy ma możliwość podpięcia się do sieci. Przestrzegam tylko jednego - najpierw podłączam prostownik do akumulatora i dopiero prostownik podłączam do sieci, a odłączanie w odwrotnej kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi