Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Opis przekaźników pod maską

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem wszędzie chyba gdzie się da i nigdzie nie znalazłem dokładnego opisu który przekaźnik w danym miejscu od czego jest, dokładnie chodzi mi o silnik K4M 1.6.16V ma ktoś może z was takie coś, albo wie gdzie znajdę?? Bo w tej książce co jest do ściągnięcia na forum nie ma dokładnie opisane, a powiedziałbym że nawet się dużo różni opis w niej niż jest w rzeczywistości Potrzebuję tego bo mam małe problemy z elektryką a bez tego sobie nie poradzę :-(

Posiadam klime, chodzi Ci o takie małe czarne przekaźniki?? Mam je właśnie 3, pierwszy rząd od błotnika, chciałbym wedzieć któy jest dokladnie od czego, bo cos mi auto nie chciało odpalac ostatnio, teraz zamieniłem te przekazniki i juz odpala, wiec chce dosc co to może byc

Tych na czerwono zaznaczonych ja nie mam:

post-9893-1264361201_thumb.jpeg

Duże: brązowy- wentylator chłodnicy II szybkość , fioletowy -wentylator I szybkość

Małe od lewej strony: pierwszy -sprzęgło klimy ,drugi-wtryski, cewki zapłonowe ,trzeci-pompa paliwa.

Opisałem tylko te które posiadasz jak masz problemy z odpaleniem to ważne są drugi i trzeci małe.

• 1 rok później...

Jakieś źródło tych informacji?

Przeszukałem wszelkie poradniki, sam naprawiam itp. rzeczy, ale nigdzie nie ma jakiegoś konkretnego i rzeczowego opisu przekaźników.

Posiadam wersję PHII Scenic z pełną klimą.

Tych małych czarnych mam cztery sztuki.

• 7 lat później...

Proszę o pomoc  w identyfikacji przekaźników  

Po niżej zdjecie

20181104_181523.jpg

lapka2.gif

REGULAMIN

4.2 Przed założeniem nowego tematu bezwzględnie należy skorzystać z opcji >>szukaj.

4.3 Jeżeli dany temat już istnieje, a nie ma w nim odpowiedzi na nurtujące nas problemy, to należy zadać pytanie w już istniejącym temacie.

4.4 Jeżeli nie stwierdzimy obecności szukanego tematu wtedy jesteśmy uprawnieni do założenia nowego tematu zgodnego z zasadami działu w którym piszemy. -  przeniosłem do istniejącego tematu mireczek01