johnny_b2 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 a więc tak - mam już Scenica od miesiąca (a właściwie żona ma B) ) i chciałem się podzielić wrażeniami. Bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie prowadzenie tego małego busa jest bardzo łatwe. żone mam małą, a szybko znalazła miejsce, wspomaganie chodzi bardzo dobrze B) Duży plus również za możliwość przesuwania tylnych siedzeń, łatwego wyjmowania ich. Pozytyw również dla możliwości otwierania tylnej szyby niezależnie od klapy - fajny i przydatny bajer B) baaardzo dużo schowków Bardzo dobry skręt auta wprawia mnie jeszcze teraz w zazdrość (w porównaniu z moją bestią) :roll: z minusów to tak: silnik 1.6 16V jest całkiem fajny, wystarczający jak na to auto, ale pali jak smok, nie potrafię zejść poniżej 8.8 litra B) kolejny minus to brak schowka na pierdoły - ta lodówka między siedzeniami w lato będzie używana inaczej jak pewnie się domyślacie - schowek na desce przy pasażerze jest za daleko od kierowcy, żeby tam wrzucić portfel, klucze etc. - poza tym, jak włoże i zamkne i nie będę widział, to zapomne - brakuje po prostu otwartego schowka B) :-? drugi minus za ustawienie kierownicy - mojej to nie przeszkadza, aaaaale mi owszem :-| - ustawiona jak w ikarusie B) i raczej nie da się tego przestawić odpowiednio - trzeba się przyzwyczaić, nie jest to duży minus. Kolejny minus to nie uwierzycie, już mi się żarówka oświetlenia wew. spalila ale w ogóle ten górny panel z lampką taki jakiś nie teges :roll: Kolejny już większy minus to taki, że od pewnego czasu przy większych prędkościach coś mi się obija o auto, tak jakby śrubka w wentylatorze lub coś pod autem nic nie poluzowane :shock: ostatnio mocno skręcałem w lewo i słyszę jak coś tak jakby przy szybie przedniej przelatuje w prawo i spada w jakąś dziurke (mniemam, że jakaś śrubka) B) pomyślałem sobie, że spoko, może wypadła, jak auto jedzie, to nic takiego ale kurcze wyjechałem na dwupasmówke i zaś te odgłosy :roll: jakieś pomysły co to może być? :-? zastanawiałem się, czy może tam gdzie wycieraczki są zamocowane do tego plastiku na zew. z przodu coś się poluzowało, ale nie wiem, czy to możliwe :-/ mam nadzieję, że nic w desce, bo wyjmować deske mi się nie uśmiecha :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 ale pali jak smok Mnie średnio 8,5 l/100km, na trasie załadowane auto na full schodzi poniżej 7l/100km przy normalnej nie kapeluszniczej jeździe. Jak kupiłeś trzeba było wymienić filtr paliwa i powietrza, i świece. Wnioskuję, że auto użytkowane jest na krótkich trasach? Przy obecnych temp. wynik może nie jest rewelacyjny ale akceptowalny. Wyjedź na wycieczkę poza miasto. brak schowka na pierdoły - Ma duże kieszenie w drzwiach. a na osłonie przeciwsłonecznej portfel się spokojnie mieści. brakuje po prostu otwartego schowka Dla mnie to nie wada! Jak zapomnisz portfela w samochodzie, a będzie na widoku to licz się z tym, że jak wrócisz może nie być portfela i ... szyby :-? ustawienie kierownicy Fakt brakuje regulacji w osi kierownicy, ale trzeba trochę "poćwiczyć", na pewno znajdziesz wygodną pozycję. już mi się żarówka oświetlenia wew. spalila To wymień, to parę min. ;-) bo wyjmować deske mi się nie uśmiecha W brew pozorom zdjęcie parapetu nie nie jest problemem, rozbiera się w parę minut. PS Polska jenzyk piekna jezyk Tylko czemu Ty go tak niesamowicie kaleczysz. Następnym razem jak coś napiszesz napisz to po polsku i gramatycznie. Stosuj przecinki i kropki. Czytać się będzie przyjemniej. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 mi na trasie też w okolicach 8,5 a obecnie non stop na ssaniu , traski po ....400m 3x dziennie i kilka minut przed garażem na ssaniu to między 11 a 12l B) B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Ja swoje doświadczenia ze spalaniem podaję na podstawie tankowania, a nie z komputera bo takiego nie mam. :-/ . I nie dyskutujcie, że ta sama stacja, a nawet ten sam dystrybutor bo tak właśnie robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny_b2 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Wnioskuję, że auto użytkowane jest na krótkich trasach? czy ja wiem - ok. 20-25km w jedną stronę i trasa i miasto :-? mam również stilo abarth z silnikiem 2.4 benz i to mi pali przy podobnej jeździe jakiś litr więcej B) Dla mnie to nie wada! Jak zapomnisz portfela w samochodzie, a będzie na widoku to licz się z tym, że jak wrócisz może nie być portfela i ... szyby chodzi o to, że jak nie widzę portfela, to zapominam go brać, a jak leży w otwartym schowku to jeszcze mi się nie zdarzyło B) Fakt brakuje regulacji w osi kierownicy, ale trzeba trochę "poćwiczyć", na pewno znajdziesz wygodną pozycję. też tak myśle - za to fotele uważam za bardzo wygodne B) Polska jenzyk piekna jezyk Tylko czemu Ty go tak niesamowicie kaleczysz. Następnym razem jak coś napiszesz napisz to po polsku i gramatycznie. Stosuj przecinki i kropki. Czytać się będzie przyjemniej. ja tam nie widzę błędów, taki styl pisania, że emoty uważam za przecinki/kropki, sorry B) . Co do błędów ortograficznych to również sorry, ale polski nie jest moim pierwszym językiem i uważam, że całkiem dobrze jak na te lata nauki mi to wychodzi ;-) PS. ktoś może wie, co mi się tam może terkotać? Mogę dodać, że dźwięk jest taki, jakby włożyć śrubkę do pudełka i potrząść :-/ Oprócz tego, jak jadę wolno to nie słychać tego, dopiero przy większych prędkościach można to usłyszeć, więc jest to gdzieś, gdzie jest jakiś dopływ powietrza :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Klapka obiegu zamkniętego B) Jedynie to mi przychodzi do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny_b2 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Klapka obiegu zamkniętego na wypadek gdybym miał się ośmieszyć to przepraszam od razu za pytanie ;-) , ale: jak się do tego dostać i gdzie to jest B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 na samej górze jest B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Ja swoje doświadczenia ze spalaniem podaję na podstawie tankowania dokładnie tak samo mierzę spalanie B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 a można wiedzieć jakim jeździsz jeszcze autem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 kbarann, do kogo to pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 chiba do mnie : Scenic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 W te mrozy mi pali średnio 8 l/100km. Przejechana ok 500km z czego trasa to 400km przerywana jazda po miescie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi