Dario Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam Mam pytanie czy może mi ktoś pomóc mojej znajomej dziś zapaliła się podczas jazdy kontrolka w kształcie silnika czerwona na ok. 10 sek - potem już wszystko zgasło i przez cały dzień było ok. Podejrzewam, że taki wpływ miały podlaskie mrozy ale gdyby ktoś miał instrukcje obsługi albo wiedział co ona oznacza to będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jart Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Raczej nie pogoda może być pojawieniem się "czerwonej" kontrolki, sam kolor mówi że coś Mocno jest nie tak......skoro komp. wyłapał usterkę należy ją odczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 A jaki jest poziom oleju w silniku Nie zapaliła się jej podczas szybszego pokonywania zakrętu albo nagłego hamowania auta Bo jeżeli tak to świadczy to o niskim poziomie oleju w silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 aston76, trop dobry, tylko od oleju to nie ma czasami oddzielnej kontrolki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Kontrolka od oleju jest w kształcie olejarki (takiego czajniczka). I podejrzewam, że o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 W kształcie czajniczka Idealny opis kontrolki. Ale wracając do tematu, to miałem taką sytuację we Fiacie Tipo, przy ostrym zakręcie czy przy ostrym parkowaniu zapaliła się kontrolka od oleju na 2-3 sekundy. Okazało się, że "silnik bierze olej" w sporych ilościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lo0ol Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 kontrolka silnika jest pomarańczowa, nie czerwona, a kobieta raczej by taką różnice kolorów zauważyła ) Poziom oleju może być przyczyną, tak jak chłopaki wyżej napisali, no i ta kontrolka jest koloru czerwonego. Sprawdzić poziom oleju, jak będzie OK, to na serwis i komputer powinien odczytać błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi