lamer Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Mam MII phI między innymi z elektrycznie regulowanymi i składanymi lusterkami. Pytanie czy możliwe, że nie są podgrzewane? Występowała taka wersja (samochód o pochodzeniu krajowym)? Lusterka nie grzeją a bezpiecznik 7,5A w kabinie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Raczej wątpie, żeby nie były podgrzewane. Ja nie mam nawet elektrycznie składanych ale mam podgrzewane. U mnie lusterka grzeją gdy włącze ogrzewanie tylnej szyby, sprawdź czy szyba grzeje i wtedy będziemy myśleć co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamer Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Szyba oczywiście grzeje. Wyciągnąłem z ASO specyfikację samochodu ale nic nie rozjaśniła: "lusterka zewnętrzne wersja 5" - tyle na ich temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 wystarczy chuchnąć lub na noc oblać wodą (lusterka) a rano włączyć ogrzewanie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamer Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Cięcie I co? Od tego zrobią się elektrycznie podgrzewane lub się naprawią :shock: :shock: :shock: Regulamin forum należało sobie przyswoić przy rejestracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek44 Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 wystarczy chuchnąć lub na noc oblać wodą (lusterka) a rano włączyć ogrzewanie ;-) Wystarczy po włączeniu tylnej szyby najzwyczajniej dotknąć wkłady - jeśli grzeją są ciepłe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamer Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Przeczytaj mój pierwszy post. Czy ja tam pytam jak sprawdzić czy działa podgrzewanie lusterek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Jezu chłopie, wyciągnij szkło, zobacz czy masz kable podłączone do szkła, a ewentualnie wymień szkła jak ci nie grzeją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Pytanie czy możliwe, że nie są podgrzewane?przeczytalem uważnie Twoje pytanie.Jest możliwe,że nie są podgrzewane.Nawiązując do wypowiedz kolegów bez sprawdzenia się nie dowiesz czy Twoje są podgrzewane czy tez nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 zobacz czy masz kable podłączone do szkła zaraz się zapyta co to kable do szkła. Z resztą za takiego focha to dobrze, niech wyjmuje w zimie lustra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamer Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Jezu chłopie, wyciągnij szkło, zobacz czy masz kable podłączone do szkła, a ewentualnie wymień szkła jak ci nie grzeją. Wyjęcie szkła to oczywisty sposób diagnozy ale jakoś przy ujemnych temperaturach na dworze nie palę się do tego. Poza tym nawet w ASO nie dają gwarancji, że nie pęknie szkło przy wyjmowaniu więc to jest ostateczność. Natomiast w twojej metodzie diagnozy widzę małą lukę. Zapomniałeś napisać, że trzeba by jeszcze sprawdzić czy na przewodach przy lusterku jest napięcie bo inaczej wymiana wkładu może nic nie dać poza kosztami. Generalnie wiem co i jak sprawdzić (jak będzie cieplej) a pytanie zadałem tylko by się utwierdzić w przekonaniu, że mam jakieś problem z podgrzewaniem a nie, że go po prostu nie mam na wyposażeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truskawka Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Słuchaj dokładnie mam identyczny problem i też mam elektrycznie składane i przy włączeniu ogrzewania tylnej szyby lusterka nie sa ciepłe tak więc gorąca prośba o odpowiedz w czym jest problem jak już sobie z tym poradziłeś kolego :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Podłączę sie pod temat. Mój z kolei problem polega na tym, że mam na wyposazeniu podgrzewane lusterka, ale od jakiegoś czasu tylko na papaierze. Kontrolka na desce świeci, że jest oki, bazpiecznik oki, natomiast nie grzeją ani lusterka, ani tylnia szyba. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Czy do tego jest jakiś moduł, przekaźnik czy coś podobnego, co mogłoby być odpowiedzalne za mój problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek44 Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Rolandzikl, Sprawdź masę - raczej wątpliwe aby wszystko wysiadło jeśli bezpiecznik dobry. Jeżeli masz schemat elektryczny nie będziesz miał problemu z jej znalezieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Oki. Dzięki za sugestię. Schematu nie mam,ale jak to mówią "czego nie mo w google to nie istnieje". Hi Hi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi