Natanq Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 [shadow=red:d5cbf4a03a]Witam[/shadow:d5cbf4a03a] Więc tak, kupiłem 3 dni temu auto, rok 04, 1,6v . Dzisiaj idę do garażu i nie mogę go otworzyć za pomocą pilota [nie jest złamany, ani pęknięty (baterię wymieniłem, oraz brak karty zapasowej)] oraz za pomocą kluczyka zapasowego. Ale co najlepsze wczoraj normalnie go otworzyłem, wszystko było OK. Jednak dzisiaj coś jest nie tak byłem w servisie, zapytać się dlaczego tak jest, oni nie wiedzą - EXTRA. Zauważyłem że na wyświetlaczu w środku gdy auto było 2 dni zamknięte lampka kontrolna migała, natomiast teraz świeci się ciągle bez migania (ta co oznacza alarm - jakby się zablokowała) Kluczykiem również nie mogę otworzyć przekręcam go i nic i w lewo i w prawo nic to nie daje. [shadow=red:d5cbf4a03a]Prosze o pomoc. [/shadow:d5cbf4a03a] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Może padł ci akumulator . kluczykiem otwiera sie tak - przekręcasz kluczyk w zamku i pociągasz za klamkę .Kluczykiem otwierasz mechanicznie więc prąd nie jest potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natanq Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Cięcie W takim razie mam zamek zepsuty(tak myślałem bo dziwnie chodzi strasznie luźno) = super. Wie ktoś jak mam się dostać do środka ? Byle się tylko dostać a wymienię ten zamek i zobaczę co z tym akumulatorem. Regulamin forum należało sobie przyswoić przy rejestracji na forum - tam jest opisane dokładnie o zasadach pisowni i cytowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Natanq, musisz kratke w grillu wyciągnąć.Delikatnie,powolutku się da...jest na zaczepach.Póżniej myślę,że troszkę pokombinujesz i maskę otworzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Masz garaż i jeżeli masz prostownik to podnieś samochód odkręć dolną osłonę silnika wejdz pod spód od strony kabiny na silniku jest rozrusznik a do niego idzie gruby czerwony przewód od akumulatora . Podłącz do niego i do masy prostownik i po 15 minutach możesz spróbować otworzyć samochód pilotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natanq Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Ok. spróbuję to jutro z samego rana zrobić, jeżeli nie uda mi się zostaje mi pogotowie zamkowe hehe. Ale to możliwe żeby się akumulator wyładował w 24 godziny ? w sumie w garażu jest 0 temperatura ... no ale ta lampka kontrolna się ciągle świeci bez żadnego pulsowania. Dokładnie o to zdjęcie : http://pokazywarka.pl/r2tx5u/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi