Rxe.Megane Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 jak widzę takiego kierowce tira to się woda we mnie gotuje :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 hmm ale z tego co widzę to niema prawie całego przodu a poduchy nie odpaliły Najważniejsze że jesteś cały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamskioko Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Nie odpaliły. Bo on mnie raczej zblazował niż uderzyłem centralnie. Chociaż wydaje mi się że pościelowe powinno odpalić skoro podłużnice poleciały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walec Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Podbijam: 1.Ubezpieczalnia po odwołaniu postanowiła wypłacić 4.400zł - teraz się dowiedziałem, oczywiście zgodziłem się. 2.Wrak wystawiłem na allegro na próbę, skutek? Ok 15 telefonów w ciągu 30minut - jeden gość już jedzie ( chciało z 5 ) - umówiliśmy się na 3.500zł z oponami radiem itd - jestem skłonny puścić meganę za 3.000zł. 3. Felgi poszły za 1050zł - zapomniałem śrub i pierścieni dowieźć więc obniżyłem o 50 zł smilies/bigsmile.gif. 4. Za 18.000zł Focus Mk1 / Golf 4 / Astra 2 ? Megane 2 pewnie w tej kasie nie wyrwie... ================= Samochód sprzedany za 3.000zł. Gość przyszedł, zobaczył, przejechał się i wziął - widocznie się mu opłaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 czyli ładnie,opłaciło się odmówić pierwszej wyceny. 3.100 a 4.400 różnica spora,czyli można powiedzieć,że łącznie autko sprzedałeś za dobre pieniądze tu masz odpowiedź na ostatnie pytanie: MEGI II i to jeszcze u mnie w mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Walec, no za 18000 megi II ładnej nie kupisz ale scenica I ph2 to już ładnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K1LL3R Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 No i kolej przyszła na mnie , Szczecin godzina 9.28 prawoskręt z pierwszeństwem na ulicy 3Maja w ulice Narutowicza. Taksówkarz wymusił na mnie pierszeństwo i skończyło się właśnie tak: A to sprawca całego wypadku: Moje straty to : - połamany zderzak przedni - zbity reflektor wraz z kierunkiem - zgięta maska - wgięte nadkole i uszkodzona wewnętrzna osłona - połamana listwa wraz z grilem Mi zabrano dowód rejestracyjny, sprawca dostał 500zł mandatu. PS. Oddać auto do serwisu i nie martwić się o nic czy robić to na własną ręke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woody Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Odesłać do ASO i się o nic nie martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K1LL3R Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 I dzięki za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 robić na własną reke i schować do kieszeni ze 300zł p.s. jakbyś przypadkiem miał zmieniać zderzak to bierz od coupe-młodziej wygląda autko z okrągłymi halogenami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woody Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Na własną rękę nigdy nie zrobi tak dobrze jak w dobrym ASO. Kwestia jest taka: czy zależy Ci na doprowadzeniu autka do stanu sprzed wypadku czy kosztem gorszego wykonania dostać z 300zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Woody bez przesady,robiłeś kiedyś "sam" autko po wypadku? jak masz dobrego blacharza i lakiernika to autko tobie nawet bardziej dopieści niż ASO,wcale nie powiedziane że w ASO sa zatrudnieni najlepsi ludzie z poszczególnych branż-kwestia zaoszczędzenia nie dotyczy gorszego lakiery,czy laminatów...kupujesz ori częsci na szrocie,alledrogo itp dajesz blacharzowi i robi swoje.A jak dobrze i cierpliwie poszukasz części to i więcej niż 300zł zostanie dla ciebie tymbardziej,że chodzi tu o autko 12-13 letnie a nie wsród rodziny i znajomych nikt nie oddawał auta do ASO-bo chyba każdy chce zaoszczędzić troszkę kasy-tymbardziej w takich czasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiol13 Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Ja bym oddal do ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K1LL3R Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 A jakbym chciał sam robić auto, to ile by mnie to wszystko kosztowało. Może mi ktoś pomóc z kosztorysem? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vir00z Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 ile by mnie to wszystko kosztowało. groszowa sprawa kolego :)tak wygladalo moje auto: koszt elementow (oryginalne, uzywane [zrodlo: allegro.pl]: - reflektor z kierunkiem lewy przod ~100-150zl - listwa grill ~30-50zł - zderzak do SPAWANIA - srednio 1-1,50zł za 1cm spawu - blotnik (z zasady element, ktorego sie nie prostuje) ~100zł - maska - tutaj malutkie wgniecenie - do zrobienia podsumowujac koszt czesci: ~350zł malowanie: zderzak (po spawaniu) ~200zł blotnik ~200zł maska (zaleznie od tego jak ktos sie zabierze do roboty przy tym wgnieceniu) 150-250zł hokej ~80zł koszt lakierow podklad klar - 1L/80zł baza (perla?) 100ml/~40zł w 1000zł powinienes sie zmiescic jak poszukasz tanich czesci na szrocie czy allegro :) nie oddawaj do ASO, zbyt drobna stluczka - kazdy blacharz sobie z tym poradzi pisz PW jakbys chcial o tym "porozmawiac" 8-) ubezpieczalnia wyplaci Ci za to 1500-2000 - zobacz ile kasy w kieszeni bedzie a jak do ASO oddasz to ni grosza nie zobaczysz ahh przeglad powypadkowy - cos ok. 200zł (bo takowy trzeba bedzie zrobic, jak dowod masz zabrany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi