Pulse Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Mowiac szczerze po przeczytaniu tego opisu bylem przerazony wizja samodzielnej wymiany h7 w megane m3. Najwiecej czasu zajelo mi szukanie klucza do srub :) Na powaznie operacja zajela 5 minut. Wyjecie zawleczki odkrecenie nia srub, wymiana zarowki i gotowe. Bardzo proste mimo ze mam dwie lewe rece. Z kluczem T30 mozna by to zrobic jeszcze szybciej wiec warto takowy nabyc, aczkolwiek nawet to co daje renault nie jest az takie zle. Podsumowujac proscizna, moze nie taka jak w octavii ale nie jest zle :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fido Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 masz racje jest cieżko :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisbristol Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Wtam serdecznie wszystkich uzytkownikow megi iii.Po przeczytaniu wielu waszych postow na temat zmiany zarowki w przednim reflektorze,sam zabralem sie za wymiane H7 w swojej M3.Mialem okazje przekonac sie ze sama wymiana to bardzo prosta sprawa.Napewno 100 razy latwiejsze zadanie niz w M2,bez lezenia pod autem i bez wyginania reki w palak aby dostac sie do zaslepki lampy i do samej zarowki ;-) A moze ktos z was probowal ?lub mosial wymienic zarowki w tylnej lampie?Czy mozecie sie podzielic wrazeniami!!!!!! Czy jes to zawile czy proste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klarabuch Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Ja też już miałam przyjemność ubrudzić rączki. Fabryczne przestały działać po 4 miesiącach, konkretnie jedna. Wymiana żarówek H7 w Sceniku jest na szczęście bardzo prosta. Trzeba jedynie zdjąć gumkę i "zasilanie" światła (potrzebna szpilka lub gwóźdź). Zabawa trwa około 15 - 25 minut. Dobrze mieć małe rączki. Oceniam na 5- sposób wymiany jaki przewidział producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skus Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Podłącze się do tematu wczoraj zauważyłem, że nie świeci mi z tyłu po prawej stronie światło mijania - te na klapie bagażnika. Jaka jest tam żarówka i jak się tam dostać? Z tego co zauważyłem ze wstępnych oględzin pod zaślepką jest śruba torx. Czy jak ją odkręcę dalej nie bedzię problemów z wymianą czy potrzebuje jeszcze jakieś narzędzia? Pozdrawiam. edit: hmm trochę się wygłupiłem jak włączyłem tylne przeciwmgłowe to się zapaliło ;p w takim razie dlaczego z lewej strony pali się cały czas (chodzi mi te na klapie bagażnika)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan_KTP Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 trochę się wygłupiłem jak włączyłem tylne przeciwmgłowe to się zapaliło ;p w takim razie dlaczego z lewej strony pali się cały czas (chodzi mi te na klapie bagażnika)? Żarówka ma dwa włókna. Spaliło się pewnie tylko pozycyjne, a przeciwmgielne nie. W instrukcji jest informacja jak wymienić zarówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Czy wiecie, jakiej produkcji są żarówki H7 montowane fabrycznie w MIII? I czy warto wymienić na żarówki (np. Philips H7 Nightguide) aby uzyskać lepszą jakość światła do jazdy w nocy? Pozdrawiam ABCMegane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 ABCMegane o ile dobrze pamietam to jak wymieniałem żarówki w MIII to były to Philipsy, później załozyłem wurthy (niestety nie ma umlautów na klawiaturze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 zmienialem zarowke jakies 3 tyg temu, tez mi sie kojarzy ze był Philips Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Dziś wymieniłem żarówki (fabryczne - rzeczywiście Philips) na także Philips, ale Nightguide. Zobaczę jak się poprawi jazda nocna. Jedna rzecz mnie zaskoczyła, tym przyrządem nie umiałem odkręcić prawej śruby prawego reflektora (chodzi o prawą stronę kierowcy). Na przyrządzie są dwie dziurki, które pasują do śruby, tylko do tej prawej nie da się odkręcić, bo tam tuż obok jest jakaś rura. Czy ktoś tez ma ten sam problem? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 niech mnie ktos poprawi lub przytaknie: w MIII mamy H7 + H7 lub H7 + D1S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Dobrze :) jak patrzysz na tył auta podczas włączonych świateł tylnych światła składają się z dwóch okienek :) żarówki w okienku na klapie pełnia podwójna rolę świateł pozycyjnych i przeciwmgielnych :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 ja mialem na myśli przód :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sephot Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Czytając ten temat myślałem że będzie większy problem z wymianą tej żarówki ale jednak nie było to takie trudne 10 min zajęło mi wszystko z czego więcej czasu spędziłem męcząc się z mechanizmem zabezpieczenia żarówki niż z samym wykręceniem. Zrobiłem kilka zdjęć dla takich laików samochodowych jak ja może komuś pomogą . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertmaki Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Wymiana jak wyżej, tylko można tez kluczykiem nasadowym nr 10 czas jeszcze krótszy.nie ma sie czego bać :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi