sebcio76 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Witam Dziś chciałem odstawić rower do kolegi serwisanta aby na sezon był gotowy, wiosna ponoć idzie ;-) . Posiadam wersje kombi z oryginalnym bagażnikiem( spojlerem). Podczas próby zamontowania tradycyjnego bagażnika rowerowego stwierdziłem że listwa bagażnika jest zbyt szeroka i nie da się zamontować owego tradycyjnego bagażnika rowerowego, - listwa jest szersza niż cybant( gwintowany wygięty pręt w kształcie U). Tu jest moje pytanie czy trzeba kupić jakiś specjalny bagażnik czy stary przerabiać??? A może macie jakiś patent???? Sprawdzałem już w szukajce ale nic nie znalazłem. :-( Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Musisz nawet na norauto kupic specjalne redukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qla Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Tak się podepnę... do classica da się kupić relingi jakieś, ew, jak zamontowac bagażnik do rowerów..? (na dwa rowery) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Czy to jedyne rozwiązanie :) :) :) Znalazłem coś takiego na allegro :) http://moto.allegro.pl/item918193115_adapt...gane_96_02.html ale ja mam zamiar przewozić 3 rowery, w związku z tym muszę zakupić 3takie zestawy adapterów a to ponad 300zł kiepska sprawa bo troszkę drogo. ;) Muszę jeszcze pomyśleć, może uda się wywiercić, rozwiercić istniejące otwory w bagażniku rowerowym przecie to tylko 1 cm różnicy, a cybant zrobię sam z gwintowanego prentu max 10zł 1metr. :) Ewentualnie może kupię bagażnik na klapę bagażnika. A dla kolegi qla strona poglądowa odnośnie bagażnika bazowego http://www.taurus.info.pl/search.php?actio...8&n2=Szukaj + bagażnik typowo rowerowy w marketach od 40zł te same bagażniki występują jako używane na allegro i są tańsze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Te adaptery są plastikowe, sam mam takie ale o ile bagażnik na narty mam do nich przypięty, to na czymś takim nie zamontowałbym bagażnika rowerowego. Lepiej przystosować mocowanie do istniejących belek. Mam ten sam problem z montażem boksu na istniejących relingach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxi7 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Kupiłem bagażnik narty "Olimp II" i chciałbym go zamontować na relingach w Megi I ph II. Mam dylemat, czy profil relingu jest w środku pusty czy ma jakieś wzmocnienia. Muszę przewiercić profil na wylot żeby zamontować bagażnik i obawiam się że przy mocniejszym dokręceniu reling się spłaszczy. :mellow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Wydaje mi się, że jest pusty. Co to za uchwyt, że trza wiercić - dziwny. Na wszystkich zdjęciach jakie widziałem z tym bagażnikiem to jest on mocowany do belek poprzecznych. Trzeba było najpierw dokupić belki poprzeczne a te są na uchwyty przykręcane, przynajmniej moje, jak i większość na rynku. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxi7 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Bagażnik jest dość wysoki, montując pod nim jeszcze belki to moim zdaniem porażka. Więc wymyśliłem że lepiej będzie przewiercić reling i zamontować od razu na nim. Jeżeli zachodzi podejrzenie że reling jest w środku pusty to muszę wymyślić jakieś podkładki łukowe żeby nie złapać śrubami punktowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Wydaje ci się tylko, że jest wysoki. Ja mam box i do tego poprzeczki i daje radę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxi7 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Bagażnik zamontowany bezpośrednio na relingach . Nawiercałem otwory po ok 6cm od początku profilu i jest pełny. W związku z tym, że relingi mają lekki łuk musiałem zastosować podkładki dystansowe gr.2mm. Dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi