yoshki Opublikowano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Witam, mam moze blahe pytanko ale ostanio niemilo mnie zaskoczyla sytuacja gdy odbieralem autko z parkingu i okazalo sie ze pare ptaszkow (niemozliwe zeby byl to jeden ptak ) nie okazalo naleznego szacunku mojej Megi (pewnie niemieckie golebie) i w niezbyt estetyczny sposob przyozdobily moje autko...stad tez moje pytanie czym to usuwac?? Slyszalem ze jest to zrace i niebezpieczne dla lakieru a autko mam nowe...nie mam mozliwosci mycia autka pod domem a na myjnie automatyczna nie jezdze...podjechalem zeby to usunac na myjnie reczna gdzie jest jedynie myjka cisnieniowa (bez szczotki) i troche sie nameczylem zanim to wszystko zeszlo...czy jest jakis srodek ktory ulatwia usuwanie tych odchodow?? Widzialem jedynie srodki do usuwania owadow ale nie wiem czy podobnie dzialaja na odchody...z gory dzieki za dobre rady :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 POLECAM WIATRÓWKE gdzieś czytałem że wystarczy gąbka i duża ilośc wody, mój ojciec przez 8 lat w tico (zielony metalic) usuwał to płynem do mycia szyb schodziło elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Gąbka i woda, najpierw dobrze skropić i namoczyć i schodzi jednym machnięciem bez śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 popsikaj plynem do szyb, poczekaj minute i samo zejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshki Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 plyn do szyb zawsze woze w autku wiec jesli znowu mnie to spotka to przetestuje ta metode...na szczescie od lipca autko bede mial garazowane i mam nadzieje ze rzadziej beda mnie spotykaly takie niespodzianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Ja używam od lat płynu do usówania (chyba usuwania) owadów . Schodzi szybko i w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Do kazdej ilosci gufna pomaga plyn do spryskiwaczy (w ogole cokolwiek z alkoholem :-P), polac, odczekac chwile i mozna scierac chocby chusteczka higieniczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 noooo i zawsze można to olać ;-) :)....dosłownie i w przenośni :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly1984 Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 ja zawsze używam gąbka + woda to daje rade offtopic: jak miałem jasno zielone auto to byłem obsrywany na potęgę (auto nie ja :-P ) a teraz mam bordo i luz prawie wcale, okazjonalnie przez przypadek, ciekawa zależność :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Tez uzywam gabki i wody jak myje autko i to doskonale pomaga. A auto mam czarne i obsrywaja mi po prostu dlatego, ze maja ochote i zaparkuje pod ptasim WC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzyss Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 no ja też stosuje płyn do szyb ale u mnie te gołębie to muszą być jakieś zmutowane bo ich sraki ciężko schodzą z lakieru i mam zabawy ale zamierzam zakup wiatrówy to powalczę z nimi::) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi