rambolipamboli Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Opowiem wam historie jaka mi sie przydazyla zamowilem sprzeglo najpierw jedno od kolegi z forum okazalo sie ze nie pasuje za duze 2 cm wszystko po numerze vin sie zgadzalo ale nie podeszlo pozniej zamowilem drugie sprzeglo nowke co sie okazalo za duze o 2cm ;] wszystko bylo sprawdzone jak sie pozniej okazalo jakis kutaf*on z francji przelozyl cala skrzynie dwumase i sprzeglo z wersji laguny ;] sprzeglo tam ma 230 mm srednicy ;] i teraz wysprzeglik ktory tez zamowilem okaze sie ze du*a i nie wejdzie BRAWO DLA FRANCUZÓW za genialne rozwiazania !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 BRAWO DLA FRANCUZÓW za genialne rozwiazania !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Czy ta skrzynia jest od nowości auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambolipamboli Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 nie nie chyba nie .. chodzilo mi o genialnego francuza co zrobil tego swapa ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 rambolipamboli, skoro pasowało a było może taniej? Podejrzewam,że sam byś tak zrobił :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambolipamboli Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 w sumie nie myslalem pod takim katem na to :) . ale tydzien juz sprzegla zamawiam i nie pasuja . mechanik skrzynie rozebral i chce mnie wywalic z garazu jesli mu wlasciwego nie przywioze [ Dodano: 2010-02-23, 18:57 ] aaa i nie wiadomo czy jutro sie skonczy na szukaniu sprzegla bo jak sie okazuje to laguny z 2003 mialy dwa rodzaje sprzegla 230 mm ;] tak wiec cyrk sie nie skonczyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 mechanik skrzynie rozebralTo niech przeczyta na starym sprzęgle oznaczenie i kupi identyczne, lub poszuka zamiennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambolipamboli Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 po 2 nie pasującym sprzęgle tak zrobilem wpisywal ze sprzegla oznaczenia ale nic mu komputer nie pokazal wiec zmierzylismy i zamowilismy . Do wyyboru bylo z clio 1,5 ale tam nie bylo skrzynii 6 biegowej wiec odpada noi drugie auto to laguna II 1.9 dci tam tylko jeszcze bylo sprzeglo o srednicy 230 mm ale tutaj znowu byly dwa sprzegla o wymiarach 230 mm tak wiec jest prawdopodobienstwo ze jutro przyjdzie to ktore nie bedzie pasowalo ;/ .. jak narazie jestem dobrej mysli :) o i teraz sprawdzilem i jesli skrzynia podejdzie pod silnik to nastepna opcje mam ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 jak masz takie bajery to możesz zamienić dwumase na jednomase i wsadzić sportową tarcze, poprawić program i za 400nm przeniesie... ja bym się cieszył :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambolipamboli Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 narazie cel to dopasowanie sprzegla , bylo wiele planow ale kryzys przyszedl i przez najblizszy rok to gora wycieraczki zmienie :) . ale kiedys .. kto wie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 rambolipamboli, nie przejmuj się ja jutro kupie trzecie turbo w przeciągu czterech miesięcy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambolipamboli Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 rzeznik ! :) .. ja po regeneracji nie mialem zadnych problemow dwa razy mi sie tylko zacielo ale wystarczylo gazu wcisnac wiecej i chodzilo . zle zregenerowana czy tak katujesz auto ? [ Dodano: 2010-02-25, 07:27 ] sprzeglo okazalo sie z laguny II z tarcza 230mm a wysprzeglik wszedl z megane II mechanik rece rozkladal i kazal na serwis pojechac pokazac fonomen (wysprzeglik wszedzie sprawdzalismy i kosztowal 350-450 zl ten z meganki nowy kupilismy za 150 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi