T.Boy Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Witam! Mam problem z kontrolką rezerwy (nie świeci). Zapala się tylko po przekręceniu kluczyka w zapłon i po zwarciu przewodów we wtyczce do pływaka. Gdy zabrakło paliwa kontrolka dalej nie świeciła. Wskażnik działa w miarę normalnie. Dostałem się do obudowy pompy i pływaka. Jak ją wyjąć? Co mam odkręcić i w którą stronę? Pomóżcie. Dołączam zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Odłączasz przewody paliwowe, a następnie musisz odkręcić ten duży plastikowy czarny pierścień. Możesz dorobić do tego klucz, ja to odkręciłem przy użyciu młotka i tępego przecinaka. Kilka uderzeń w zęby po przekątnych i poszło. O ile dobrze pamiętam sklejone było to na jakiś klej. Będzie ciężko ale dasz radę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Przewody odłączone. Ale czarny pierścień... Faktycznie ciężko. Nie idzie wogóle. może źle kręcę (w lewo - przeciwnie do ruchu wskazówek zegara) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 T.Boy, Chcesz połamać to życzę powodzenia. ;-) Do tego służą specjalne klucze a nie metody chałupnicze :) No tak ale POLAK potrafi :) Jak już go wymontujesz to potem nie zapomnij go dokręcić jak wybebeszysz wnętrzności aby się zbiornik nie odkształcił bo jest z tworzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 T.Boy, odkręca się normalnie, nie ma żadnych udziwnień. Jak klej puści to będzie z górki. Ja to odkręciłem u siebie bez żadnych uszkodzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 meganecoupe02, Tam nie ma kleju. Plastik się zapieka po takim czasie w oparach. Może u ciebie ktoś to uszczelniał na siłę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 No nie pamiętam jak tam było, kojarzy mi się czarny silikon ale ręki nie dam sobie uciąć :) Za dużo tych samochodów się rozkręca :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 meganecoupe02, Jak odkręcałem to sucho tam było jak pieprz. Kluczem poszło w 3 sek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Ja się trochę namęczyłem, nie miałem klucza a działać trzeba było szybko więc młotek i do przodu :) "Bez młota to nie robota" 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macv6 Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Pierścień odkręca się bez problemu. Ja to robiłem tak... Przykładałem śrubokręt do "wypustki" na pierścieniu i uderzałem młotkiem (w śrubokręt oczywiści) no i za którymś razem poszło. ;-) "Bez młota to nie robota" 8-) Dokładnie 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Właśnie nie chce połamać i dlatego staram się to robić delikatnie (jeżeli można w tym przypsdku mówić o delikatności :) ) A co to za narzędzie specjalne ten klucz? Jak to wygląda i gdzie to można kupić? Znalazłem ten klucz do pompy. Jak nie odkręce "po prośbie" to będe musiał go kupić. [ Dodano: 2010-02-27, 20:30 ] Witam ponownie. Odkręciłem tą pompę i znalazłem takie coś jak na zdjęciu. Wygląda że to odpowiada za lampkę rezerwy. Pytanie. Ja sprawdzić czy to jest sprawne i czy można to dokupić? Może ma ktoś do sprzedania taki pływak? Pozdrawiam [ Dodano: 2010-03-01, 16:12 ] Mam jeszcze jedno pytanie. Czy pompa od 1.6e pasuje do 1.4e? [ Dodano: 2010-03-01, 17:56 ] Silnik pracuje ba pompie od 1.6e :) A kontrolka jak zaklęta dalej nie świeci mimo iż zmieniłem cały zespół pompy z pływakiem :-x . Co to się może dziać? [ Dodano: 2010-03-01, 22:15 ] Sukces! :) Kontrolka świeci. Rozwiązanie: brak styku na złączu przewodu czujnika z gniazdem w "nowym" zespole pompy. A "stary" czujnik nie zmieniał oporu przy rezerwie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi