element07 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Witam mam problem mam Megane I po lifcie 1999r. 1.9Diesel Eco 64KM 174 000km przebiegu. Po kazdym odpaleniu silnika mam ladowanie 12.4V lecz gdy pochodzi okolo 5 min to ladowanie wzrasta do 14.4 volta. Od razu zauwazalne jest mocniejsze swiecenie zegarow i swiatel. POMOCY!! Jezeli jezdze na krotkich odcinkach to mam rozladowany akumulator bo mi nie doladowuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 element07, TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
element07 Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 ale co Tak bo nie rozumiem czy to jest normalne takie ladowanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Tak, masz niedoładowany akumulator. Krótkie odcinki to zabójstwo dla diesla i jego akumulatora. Co do ładowania to nie sprawdzałem ile jest na zimnym, zwłaszcza teraz ale raczej normalne bo jest większe zapotrzebowanie na prąd. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
element07 Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Wiesz ale jestem ciekawy jak u cioebie sprawa wyglada bo u mnie np. widac ze zegary przygasaja a poozniej sie mocniej pala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 ładowanie 14,4 musi być od razu po odpaleniu a nie po czasie. szukaj przyczyny w takim razie takiego stanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
element07 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 No wlasnie szukam ale nikt mi nie chce pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi