Mil3k6 Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Mechanicy nie wiedzą co ta może stukać może któryś z was będzie wiedział, aha stukanie nasila sie gdy mam skręcone koła i to nie jest przegub ani łożysko MC. Stukniecie jest gdy szybciej puszcze sprzęgło wydaje się ze to luz na przekładni ale za mocno to słychać i dosyć głuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robercik Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Może to problem ze sprzęgłem. W moim scenicu stukało w momencie pierwszego ruszenia do przodu lub pierwszego ruszenia do tyłu. W końcu stuknęło i auto stanęło w miejscu. Okroiła się tarcza sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffaell2 Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Miałem tak w nissanie i tam przyczyna było łożysko zwrotnicy (dolna część zawieszenia przy kole). Nie wiem czy jest takie w renault, ale warto się tym zainteresować może Lub sworzeń wahacza, ale to mechanik gołą ręką powinien wyczuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamow Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Witam. Wczoraj podczas ruszania wystąpił u mnie ten sam problem. Czyli dziwne stuki . Jeśli zdiagnozowano usterkę Proszę o jakąś informacje w tej sprawie . Pozdrawiam z góry dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awrzosik Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Może tuleje na wahaczu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamow Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Usterka zlokalizowana. Niemożliwe? a jednak :) . Skrzynia biegów się odkręciła . Dwie śruby na raz. Takie rzeczy tylko w megane. Auto już w warsztacie. Mam nadzieje że nic poza tym się nie uszkodziło. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi