Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

felgi aluminowe - czyszczenie

martin14332

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś miałem wenę i wziąłem się za letnie koła zeby przygotować je do założenia na auto. Proces był taki jak opisalem powyżej

W ruch poszły kosmetyki i tak:

- najpierw koła zostały umyte za pomocą Hot Rims All Wheel Cleaner od Meguiars oraz okragłego pedzelka od Swisswax i wytarte do sucha

- nastepnie w ruch poszła glinka i Quick Detailer z Megsa

- kolejna czynność, to przygotowanie powierzchni za pomocą Cleaner Fluid od Swisswax

- następnie na felgi został nałożony wosk Autobahn Swisswax, a na opony dressing od Megsa High Gloss.

Oto fotki "przed":

a23eeab62eb3f4edm.jpg

c37765053b08dcf6m.jpg

ee47c27b558009c6m.jpg

e9457debc4fb781dm.jpg

9b3574612365fc88m.jpg

W trakcie:

3a6e1032d1d01cbfm.jpg

No i efekt końcowy:

a7a1015ab1dc0e0fm.jpg

6c625db2cccd0420m.jpg

fa82a90649c9f738m.jpg

3a8073b524623fb2m.jpg

3d7a2dd8ab2f04c9m.jpg

1699f972131996abm.jpg

9fc8fee7c500ade3m.jpg

13120980b31c7a97m.jpg

2c7b05dee4c0f26bm.jpg

Spróbuj pokryć felgi preparatem Attack do felg aluminiowych, zostawić na chwilę, żeby się "przegryzło" z brudem i potem w miarę delikatną szczotką wyszorować cały brud. Moje alu po zimie były nieźle ufajdane od soli i nalotu z klocków. Po jednym czyszczeniu nie ma śladu po brudzie.

A szczotkę kupiłem w markecie za 2,50 . Taką do naczyń z szeroko rozstawionym włosiem, co ułatwia szorowanie alusów w zakamarkach.

pzdr!

Po prostu jak dla mnie takie picowanie seryjnych felg produktami za xxx zł jest bezcelowe

A nie rozumiesz że ktos moze miec takie hobby <ok> i takich "ktosiów" są dziesiatki. Ba, niekórzy z nich mają swoje firmy zajmujace się car-detailingiem i na brak klientów nie narzekają :lol:

Więc kolego zrozum, że są ludzie którzy to lubią i chyba nie ma w tym nic złego. A to że ty ludzisz jeździć uciapanym autem. Hmm wolno ci.

ano nie ma nic złego, uciapanym autem nie jeżdżę <ok>

Tak jak napisałem wyżej, każdy ma swoją ideologie, z tym, że za taki car-detailing jak pokazałeś na fotkach to ja bym nie zapłacił :lol: jak już czyścić to dokładnie.

uciapanym autem nie jeżdżę

widzisz dla mnie twoje auto wlasnie takie jest <ok>

jak już czyścić to dokładnie.

i kto to mówi :lol: Niestety ale niektórych elementów nie da sie dokladnie doczyścić w przeciagu 3 godzin, a tyle czasu tylko dziś miałem (z różnych wzgledów). I te moje koła, pomimo paru niedoskonałosci wynikajacych z braku czasu, są tak zabezpieczone, że po przejechaniu ok. 500 km w deszczu wystarczy im samo spłukanie ostrym strumieniem wody aby znów lśniły czystoscią :-D

Tak wogóle nie robię tego dla kasy tylko dla siebie ;)

Natomaist twoja zawiaziętość i chęc dosr.. mi jest aż dziwna. Naprawdę to dziwne jak można znienawidzić kogoś tylko dlatego, że pokazał że można inaczej dbać o auto niż sam myslałeś.

a skąd Ty wiesz, że jeżdżę upaćkanym samochodem... widziałeś ? zadałeś sobie chociaż trud by spojrzeć na zdjęcia w galerii ? jakoś mi nikt nie zwrócił uwagi bym miał błoto na dachu czy syf na felgach.

Po za tym ja sobie żartuje a ty się spinasz jak bym Ci na rodzinę nabluzgał, wyluzuj to tylko samochody :roll:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 24 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!