walkowst Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Witam, padło mi jedno łożysko w kole tylnim (Megane I phII Classic '99). Człowiek w sklepie mnie pocieszył ceną oscylującą pomiędzy 70-120pln za sztukę bodajże SKF (w każdym bądź razie "te lepsze"). No i teraz moje pytanie, bo ta tańsza wersja dotyczy tylko łożyska, droższa łożyska+śruby+zapinka. Człowiek ze sklepu powiedział że tej śruby mechanicy generalnie nie wymieniają na nową, tak że można kupić tą tańszą wersję. Co o tym myślicie? W jakich wypadkach powinno się wymieniać tą śrubę? Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Kup samo łożysko i wymień. Zauważyłem że śruby które dostajesz w komplecie nieco się różnią od oryginalnych i po założeniu nijak pasują do miejsca gdzie niby są przeznaczone. Tak przy okazji, to chyba nakrętki a nie śruby Kup SKF-a, to dobry wybór, na pewno się nie zawiedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walkowst Napisano 31 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Faktycznie, nakrętki (zmiana czasu, zaspany jestem.). Dzięki za szybką odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vivaldi Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 zrób jak meganecoupe napisał. Zegery,śruby,spinki czy inne ustrojstwa można te same założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts