patrulo Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 zatankowałem do pełna wyjezdziłem 60km wychodze z auta i coś mi śmierdzi paliwem zagladam pod auto a tu bak w paliwie ale nie kapie tylko jest nasaczony w paliwie razem z brudem podnosze siedzisko dostaje sie do pompy paliwa a tu z góry sączy sie z tej czarnej zakretki co sie pompe przyciska mysle ze to wina uszczelki od pompy?? a co wy na to powiecie?? ale w aucie mi sie smierdzi paliwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Skoro sam stwierdziłeś gdzie cieknie to czego jeszcze oczekujesz Że ktoś z nas zerknie w kulę zgadulę i ci to potwierdzi No sami jasnowidze tu na forum są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 a mozliwe ze bak sie nie odpowietrza i wypycha powietrze własnie spod tej uszczelki i razem z tym sączy sie paliwo?? A meganki mają przewód odpowietrzający bak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Jest takie coś jak pochłaniacz ... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Jest takie coś jak pochłaniacz ale jak go sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Oczywiście w Megankach jest pochłaniacz par paliwa, ale czy on może być przyczyną tego wycieku to raczej wątpię. Mój kiedyś urwał się i jeździłem bez niego i nie było żadnej różnicy w pracy samochodu. Także myślę, że to nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 wiecie jak sciagnac ten przewód paliwowy zaznaczony na fotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Próbowałem ściągnąć taką złączkę z pochłaniacza par paliwa (bez powodzenia, urwałem razem z końcówką). Do takich złączek zdaje się potrzebny jest specjalny ściągacz. A może Ktoś zna jakiś domowy sposób, sam chętnie się dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 kiedys zrobiłem tak że zostawiłem ta wtyczke a sciagnąłem tylko przewód z tej koncówki ale nie chciałbym tego powtarzać może ktos ma fotke uszczelki tej co sie znajduje zaraz za pompą paliwa megane 1.4e 8v 1997rok musze wymienić ta uszczelkę i potrzebuje zdiecia tej uszczelki :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Może się mylę, zdjęcie jest mało wyraźne, ale to są szybkozłączki. Powinien być na niej taki "dzyndzel", wciskasz i ściągasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koma32 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 tak to szybko-złączki, ale w środku jest pierścień metalowy zapobiegający ściągnięciu ja jak wymieniałem pompę to z przewodu powrotnego jakoś zeszło jednak ten musiałem przeciąć i kupić przewody z rozbitego auta bo po 2h już mnie to zaczęło wnerwiać. Skończyło się na tym że rozciąłem zacisk i za pomocą farelki/opalarki rozgrzałem przewód ściągnąłem i założyłem na kupioną złączkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 ten czerwony zchodzi bez problemu tylko trzeba wcisnąć taki pierścień co się znajduje w tej złączce a ten zielony ma taki plastik na poczatku którym mozna krecić do okoła kręciłem we wszystkie strony a to dalej siedzi :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 A próbowałeś ten zielony plastik wcisnąć lub wyciągnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 wcisnąc sie nie da go wyciagnac próbowałem ale nie mocno bo sie bałem ze coś sie zaraz połamie tam juz w wtyczce za tym zielonym plastikiem widać takie jakby ząbki i to one chyba trzymają ten przewód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDRU Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Rozbierałem renate z 01r w COUPE i jeśli dobrze pamietam to wszystkie przewody zeszły z pompki bez problemu,musiałem tylko ten czarny pierscień zdezaktywowac bo nie dało sie go odkrecić. Co do wyciekku to jeśli zapchane jest odpowietrzanie to w zbiorniku powstaje podciśnienie co skutkuje cieżkim otwarciem korka wlewu paliwa i wyrażnym zassaniem powietrza zaraz po otwarciu korka i nie ma nic wspólnego z wyciekiem paliwa.Szukał bym raczej nieszczelności na weżach wchodzących do podstawy pompki paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi