Scooterek Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Witam. Mam pytanko - właśnie odkręciłem kołpaczki z moich alufelg i ze zdziwieniem stwierdziłem, że tam mam 5 śrub zamiast 4., tak jak miałem w MII phI 5dr. No i teraz moje pytanie - ktoś wie jaki tam jest rozstaw śrub ? miałem nagrane piękne alu 17" ale 4x100 no i jakby to powiedzieć... :evil: opcji oczywiście użyłem ale nic konkretnego nie znalazłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Bardzo możliwe, że rozstaw śrub taki sam jak w Megane Sport - sprawdź to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scooterek Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 no ale gdzie to sprawdzić ? przewertowałem całą instrukcję obsługi i jakoś nic nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Sugerując się aukcją np http://www.motoallegro.pl/item912552578_fe...t_f1_rs_18.html Sądzę że 5x108 - ale nie dam sobie ręki uciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Scooterek, wystarczy zmierzyć w swoim aucie po przekątnej ile masz między śrubami. ale jest 5x108 http://www.felgi.pl/ wybierz swój samochód z listy, kliknij na jakakolwiek z felg to ci wyskoczą szczegóły montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 po przekątnej odległość pomiędzy środkiem felgi a śrubą razy dwa, po przekątnej mierzy się przy parzystej liczbie bo i tak mierzymy przez środek felgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scooterek Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 na to wychodzi że faktycznie tak jest dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnerek Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Na 100% masz rozstaw 5x108 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_kant Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Witam wszystkich doświadczonych posiadaczy Megane- to mój debiut na jakimkolwiek forum internetowym. Mam problem z doborem felg do Grandtour z 2006r, silnik 1,6 16V. Jeżdżę na 16 mocowanych na 5 śrub, rozmiar 16. Specjaliści w okolicy nie potrafią dobrać felgi - twierdzą że ten model ma felgi 4x100. Czy ktoś może wie jaki jest rozstaw śrub przy mocowaniu na 5 sztuk Szukam felg stalowych, nie wiem czy jest możliwa zmiana na 15- w koniguratorach internetowych nie znalazłem takiej możliwości Dziekuję za odpowiedź. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Specjaliści w okolicy nie potrafią dobrać felgi - twierdzą że ten model ma felgi 4x100. Fajni "specjaliści" skoro zalecają 4 otwory na piasty z 5 śrubami. Z tego co mi wiadomo, to powinien to być tak rozstaw jak obecnie w M/SIII, Fluece czyli 5x114 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi