Pawel Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Powinieneś być zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Z radyjka też, aczkolwiek dosyć duże, ale jak Ci to nie przeszkadza Ja miałem AS-100, ale pod Alanem 109, więc się nie wypowiadam (Radio to miałem 2 dni), na moim Yosanie nie testowałem, więc się nie wypowiem. Za to dalej będę zwolennikiem Sirio T3-27, które zasięgiem dorównuje ML-145, a zbiera o wiele mniej śmieci (potwierdzone przez wielu użytkowników forum CB). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Yosan 2204 duże w stosunku do Alana 109? mnie się zdaje, że jest odwrotnie yosan mały zgrabny kwadracik, a alan duże prostokątne pudełko, ale może się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Mam teraz Yosana Pro 120. który ma wymiary: 13,5 cm / 13,8 cm / 4,0 cm Ten ma 14cm / 14,5cm / 4,2cm Więc porównywałem do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 midland nie jest taki duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 tomusk - może niektóre Midlandy są węższe ale bardziej głębokie, a to jest głównym utrapieniem.(wytłuszone tylko wymiary większe od YOSANA) Do tych podanych wymiarów należy jeszcze, do długości doliczyć wtyk anteny, około 30 mm Alan 100: Wymiary zewnętrzne: 38(H)x124(P)x190(L) mm Alan 102: Wysokość [mm]: 38 Szerokość [mm]: 124 Głębokość [mm]: 190 Alan 109; Wysokość [mm] 38 Szerokość [mm] 122 Głębokość [mm] 165 Alan 199: Wysokość [mm]: 38 Szerokość [mm]: 124 Głębokość [mm]: 190 Midland 220: Wymiary wys/szer./dług. 52/170/170 mm Alan 121: Wymiary zewnętrzne: 38x123x165 mm Alan 48 PLUS MULTI: Wymiary: 45 x 150 x 175 mm Midland 78 PLUS: Wymiary zewnętrzne: 35x140x180 mm I jeszcze kilka innych o podobnych wymiarach. Do YOSANA i LAFAYETT-ki mało co można porównać wymiarami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Z tą anteną tm mam teraz dylemat. Bo gadałem z gościem i powiedzial mi że jak nie bedę mial RF GAIN to przy sirio as-100 będzie mi zbierac śmieci i proponuje mi coś krótszego. Po waszych postach biorę jeszcze pod uwagę sirio t3-27. A tak przy okazji ma ktos antenę przymocowana na uchwycie w megi takiej jak moja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Niech nie przesadza ze zbieraniem śmieci, ja mam ML-145 i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Ja mam na magnesie (czyli troche straciłem na zasięgu, ale i tak jest świetnie), więc na uchwycie powinno być tylko lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 (edytowane) Lukas.s popatrz na uchwyt jaki mam na starszym sceniolu. Jest rewelacyjny poprzez swoja uniwersalność ustawienia, a jego koszt to 25 zł. http://megane.com.pl/topic/21012-sirio-turbo-1000/ tu przykładowa aukcja: http://allegro.pl/uchwyt-sunker-u-4-i1703485736.html http://allegro.pl/czarny-uchwyt-na-klape-regulowany-jakosc-od-s-i1706085380.html http://allegro.pl/uchwyt-cb-titanium-klape-regulowany-zg925-sps-i1690753866.html Edytowane 10 Lipca 2011 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 gojgien ja mam Midlanta 109 i miałem zamiar dać go obok prawego siedzenia tam gdzie ręczny ale niestety jest za duży,to mi nie przeszkodziło i mam przymocowany pomiędzy siedzeniami do popielniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 (edytowane) Skoro tak Ci odpowiada i nie musisz wzroku od drogi odrywać by radio obsłużyć to nie ma problemu. To Twoje radio w Twoim aucie. Nie oznacza to jednak, by można było głupoty pisać, że Midland nie jest taki duży jak wcześniej podane wymiary YOSAN-ów. Akurat jest odwrotnie. Mam teraz Yosana Pro 120. który ma wymiary: 13,5 cm / 13,8 cm / 4,0 cm Ten ma 14cm / 14,5cm / 4,2cm midland nie jest taki duży Pomijam już fakt, że ten Midland 109 nie powinien być porównywany do PRO120, bo to inna pólka jeśli chodzi o możliwości i standardy. Edytowane 11 Lipca 2011 przez gojgien 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 fakt Yosan jest cieniutki.gojgien czemu Midland nie powinien być porównywany do Yosana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Bo 109 to najniższa półka, a Yosan jest już wyżej (chodzi o jakość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 (edytowane) Są także różnice w: multistanmdardzie (możliwość przełączenia na zagraniczne pasma, z jednoczesną zmiana mocy nadawania jak jest to w nich wymagane), nasłuchu 2 kanałów jednocześnie, rewelacyjnych filtrach wycinających zakłócenia od instalacji, co zostało wielokrotnie potwierdzone przez userów forum CB, którzy mieli problemy z doborem sprzętu, szczególnie do MultiJet-ów .... Z tego też powodu ta 109 pomimo, że firmowana przez Midlanda może być porównywana do marketowej COBRY, a nie do YOSANA. Poza tym, uważam że lepiej mieć oryginalnego, południowokoreańskiego YOSANA jak Midlanda z CHRL. Zresztą, różnica w cenie też to niejako potwierdza. Edytowane 12 Lipca 2011 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi