brudijr Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Ps. Jak słysze bajki o wyciąganiu 20km z 1m anteny... no chyba, że odbierasz bazówke, to jedyna ewentualność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 tia... a ze świńskiego ogonka 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Mój rekord na T3-27 to 15km, fakt, że zastełm na dosyć sporym wzniesieniu a tak to 7-10, mi starcza :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmarski Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Oj z T3-27 można ładnie pogadać. A w ramach testów moja 90cm antena wychodziła porównywalnie z 2m antenami. Tyle, że to stary, porządny helikal grubości kciuka jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) Helikale może nie grzeszą urodą, ale jeśli chodzi o zasięg, są bardzo fajne ;) Ps. masz Sirtela Gamme? Co do testów, AS-100 mojego brata poddało się bardzo szybko w porównaniu z moją T3-27 ;) Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez brudijr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmarski Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 (edytowane) Mam Gammę, ale nie ją miałem na myśli. Ta gruba (bo Gamma to cienka jest) to prawdopodobnie Astatic. Ze 30 lat ma. EDIT: Zrobiłem zdjęcia antenie. Kolorków nabrała z okazji EURO 2012, Igrzysk Olimpijskich, rocznicy wybuchu Powstania Warszawskiego i na inne różniste okazje. Edytowane 7 Września 2012 przez Chmarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zytkowski32 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Witam ;) Poszukuję CB radia - jak dla mnie może być włączone cały czas, więc, żeby nie zbyt przeszkadzało w codziennym użytkowaniu. Wydam maks 200- 300 zł. Czy są jakieś pomysły , propozycje ? Moje autko - Renault Scenic I 96r. 1.6 benzyna Pozdrawiam i czekam na odpowiedź ! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Ja mam w miarę prosty zestaw Emperor Kenji od Presidenta za ok.350 zł+antenka sirio 145 za ok. 130 (kupiony ponad 4 lata temu), który używam od paru lat i wystarczy. Nie warto pakować kasy w sprzęt z górnej półki. Najważniejsze abyś miał AM, FM+ ASC (automatyczna redukcja szumów). Jak kupisz bardzo rozbudowany to zamiast skupić się na jeździe będziesz non-stop regulował czym tam się da. A tak włączasz i jedziesz. Jak jest bajzel w eterze to za pomocą ASC wycinasz to i spoko. Najważniejsze abyś dostroił antenę z radyjkiem w serwisie bo bez tego będziesz miał szumofon, jak większość. No i antena na magnesie powinna być w centralnym punkcie dachu. Wtedy będziesz miał najlepsze parametry. Moje w terenie otwartym m a zasięg ok. 18-20 km. W Wwie ok.1-12 i jest gitara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja od trzech lat mam Alan 109 + Wilson little will. Zestaw kosztował mniej niż 300zł i ciągle działa bez zastrzeżeń. W moim radyjku trzeb ustawić 19 po włączeniu (nie pamięta po wyłączeniu), ale ponoć aktualna wersja już pamięta ... Edytowane 24 Sierpnia 2013 przez Maks79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas87osw Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja latam na zestawie: radio Alan 18 + dodatkowy głośnik; antena Alan 9 plus (150cm). Mimo, że radio ma lekko z 20lat to jestem mega zadowolony, fakt kupiłem je zadbane od maniaka Cb, ale nie zmienia to faktu, że zasięg między mobilami to na spokojnie ok. 10-15km, natomiast ze stacją bazową 18-25km. Także nie trzeba kupować nowego zestawu, nie wiadomo za ile, bo i starszy, ale dobrze zestrojony i dopasowany będzie hulał aż miło... Edytowane 25 Sierpnia 2013 przez lukas87osw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Ja wciąż polecam Yosana 120, po małej przeróbce (wlutowanie 2 rzeczy, u kogoś koszt 20zł) bije na głowę nie jedno droższe radyjko :D Fakt, że jest troche ciche, ale to też można zrobić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas87osw Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Tak jak napisał brudijr Yosan 120, ja jeszcze dodam Yosan 2204. Za tą cenę dostajesz naprawdę dobre radio... Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez lukas87osw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 A ja bym polecił lafayette zeus do tego 1m antene np wilsona little i jest git. U siebie mam lafayette ermes do tego antena prawie jak PRESIDENT MISSOURI około 70cm i jest ok. Radyjko mało gabarytowe, antene też mozna spokojnie schowac do bagaznika nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi