i3rt Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Jak w temacie. Kupiłem Megane II Grandtour z silnikiem 1,9 dci i wszystko było ok, do momentu, kiedy kupiłem alufelgi. Są to Team Dynamics 17" z oponami o rozmiarze 215/40. Jak założyłem kółeczka i opuściłem auto na podnośniku, to złapałem sie za głowę ;/ Prześwit tak wielki że na samochodzie te alusy wyglądają jak by miały 13" ;/;/ Co zrobić w takim przypadku? Gwintowane zawieszenie odpada bo zbyt drogo ... Czy sprężyny odniżające coś dadza?? bo nie wydaje mi się żeby tak dużo poszło w dół. Większy profil opony np 225/50 ?? Proszę o konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba88 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 profil minimum 50. ja miałem 225/40/18 na orginalnym zawieszeniu i wyglądała jak pokraka :-P dopiero jak załozyłem sprężyny sportowe i siadła to efekt był super.... zmień oponki na początek i zobacz, myślę że profil 50 powinien załatwic sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
i3rt Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Na takie kombinowanie mnie nie stać. Wymiana opon na próbę kosztuje jakieś 600-800pln, sprężyny sportowe jakieś 400pln, więc wolał bym mieć pewność co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba88 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 hmmm... zależy czy wolisz komfort czy twarde autko, ja swoje sprężyny zdemontowałem bo troszke mnie to dnerwowało, w pierwszym tyg zaraz uszkodziłem miske :-( no i oczywiscie mniejsza żywotność elementów eksploatacyjnych zawieszenia.jeśli zdecydujesz się na te sprężyny to tylko i wyłącznie do wersji gt, niech ktoś nie wmówi ci że pasuja z hb,ja właśnie miałem z hb i dużo więcej siadła niż miała.co prowda prowadzenie było super,trzymała się drogi jak przyklejona ale niestety komfortu zero :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Kupiłeś opony z za małym profilem.Nie dość,że auto wygląda,jak wygląda, :roll: ,to jeszcze licznik będzie Ci sporo oszukiwał.Jak kupiłem 17" do swojego też były z oponami z profilem 40.Autko poszło trochę w dół,ale wszystkie krawężniki były moje i wyglądało,jakbym 13" z seicento założył.Po zmianie opon na 205/50 jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
i3rt Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zmiana opon 205/50? Myślałem bardziej o 225/50 ... Co o tym myślicie? Sprężyny od GT:>? dużo pójdzie w dół? I jaka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 i3rt, jeśli 225 to 45. Wtedy licznik nie będzie kłamał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
i3rt Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 A pomoże coś w wyglądzie samochodzu??:> Obecnie wygląda tak na oponach 215/40 ... http://img408.imageshack.us/img408/1697/im...01004171010.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Przy oponie 225/45/17 średnica koła będzie taka jaka powinna być firmowo więc nieco większa niż masz teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi