papay Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Witam Jestem szczęśliwym posiadaczem Renault Scenic 1.9DCI.Mam problem z kontrolka cisnienia oleju.Podczas wlączenia zapłonu nie zapala się, dioda jest sprawan, czujnik też sprawdzałem.Jak mogę znależ przyczyne??Czy podłączenie pod komuter coś pomoże???Proszę o rade. I jeszcze jedno pytanie, czy ktoś posiada rozpiske do ukrytych funkcji climatronica?? CZY COŚ TAKIEGO ISTNIEJE??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 I jeszcze jedno pytanie, czy ktoś posiada rozpiske do ukrytych funkcji climatronica?? renault to nie vw nie słyszałem o czymś takim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 papay, Skoro czujnik i dioda (mam na myśli styk w liczniku) sprawne- to zostało tylko wykonać banalną diagnozę- połączenie miedzy nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 A kabelek sprawdzałeś, bo wygląda mi to na brak połączenia elektrycznego. Na FTP-ie jest schemat elektryczny do Scenica ściągnij sobie go i prześledź jak lecą kable. Na mój gust problem będzie gdzieś pomiędzy kablem od czujnika do miejsca gdzie wchodzi do większej wiązki. Stawiam na zerwany kabelek w izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi