slummer87 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Witam Mam następujący problem, otóż od jakiegoś czasu zapaliła mi się lampka kontrolna układu czyszczenia spalin. Ma to związek z dziwnym zachowaniem silnika, nagle zaczyna szarpać podczas dodawania gazu. Po diagnostyce komputerowej powiedziano mi ze należy trochę pojeździć bo samochód długo stał w garażu i problem powinien zniknąć. Nawet przez zimę było dobrze, lampka się nie zapalała jednak teraz problem powrócił. Załączam błędy jakie wyrzucił komputer podczas diagnostyki. Jeżeli ktoś miał taki problem to proszę o podpowiedź co może być przyczyną palenia się tej lampki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek127 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 z tego co widzę to albo trzeba wymienić sonde Lambda lub sprawdzić cewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEFRYT Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Musisz przez około 10 minut jechać z jednakową prędkością żeby filtr dopalił sadze kontrolka na pewno sama zgaśnie też to testowałem pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 NEFRYT ale to jest benzyniak nie disel i to nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassan Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 na 90% cewki, pewnie masz Sagema, najlepiej wymienić na Beru. Miałem ten problem 2 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi