mafiu15 Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witam! Mam panowie taki problem, że dzisiaj, czyszczac egr pierwszy raz samemu zauważyłem ze jedna ze srub jest luźna, no to chce ja wykrecic a tu została mi w palcach. Wyjałem ją i patrze w środek a tam nie ma gwintu. Czy to że zawór przekrecony jest na tylko dwie śruby może powodowac nieprawidłową prace całego układu. Ostatniego czasu dużo zapala mi sie kontrolka świec zarowych i na komputerze mam bład zaworu egr. Czy to jest przyczyna?? Ogółnie samochód nie jest zbytnio zwawy. DZiękuje z góry za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Moim zdaniem powinno być szczelnie. Jeżeli spaliny tamtędy uciekają, to jest jakiś spadek ciśnienia w kolektorze i czujnik ciśnienia pokazuje błąd (i dobrze). Czujnik jest podłączony do kolektora od strony ściany grodziowej, dochodzi do niego przewód gumowy i wiązka elektryczna. Przegwintuj kolektor, dokręć i powinno być po sprawie. Pamiętaj żeby założyć tą blaszaną uszczelkę. Jak jej nie masz, to dostaniesz w ASO, koszt ok 7 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts