beyond Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 jednak postanowiłem zrobic licznik i zegarek na niebiesko a reszte podświetlenia na czerwono i może ma ktoś kocepcje jak zamiast pomarańczowego podświetlenia kokpitu zrobić czerwone najprostszym sposobem. Chodzi mi o taka czerwień jak od kontrolek otwartych drzwi :] Kolega to kropki, przecinki i duże literki pozjadał :) Poza tym niektóre pl-literki pouciekały [ Dodano: 2010-10-21, 00:24 ] Ja zrezygnowałem jednak z robienia choinki z diód i poprostu okleiłem białe tarcze wycięte z plexy folią do lamp :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka454 Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Czy fluxy będą się nadawać do podświetlenia wskazówek? Co dokładnie trzeba będzie zrobić, żeby podświetlić same wskazówki na czerwono, a resztę podświetlenia zostawić tak, jak jest? Trzeba będzie wycierać filtr rozpuszczalnikiem? Wiem, wiem. Jakbym rozebrał to bym wiedział, jednak wolę wiedzieć przed rozpoczęciem prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milyges Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 kaka454, chcę zrobić podobnie i na razie mam 2 pomysły: 1. Zrobienie większej dziury wokół osi wskazówek i umieszczenie tam czerwonych ledów 2. Danie pod wskazówkę kilku ledów SMD przyklejonych np. do cienkiej tektury tak aby przykryć ten pomarańczowy filtr. Jednak z braku czasu i motywacji na razie nie rozbierałem zegarów aby zobaczyć jak to dokładnie wygląda i który pomysł będzie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka454 Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Jak się zrobi większą dziurę wokół osi wskazówek to z kolei czerwone światło może świecić za szeroko, poza to umocowanie wskazówki. W sumie pomarańczowe podświetlenie jest fajne, tylko brakuje mi czerwonych wskazówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 A mnie to oświetlenie troche wkurza, bo ani nie pasuje do koloru nadwozia, ani tapicerki... Żeby to miało ręce i nogi to trzebaby w tym trochę podłubać i zmienić kolor, co jak wiadomo wszystkim - proste nie jest i sporo czasu kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beyond Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 jesli chodzi o samo podświetlenie zegarów bez wskazówek to wcale to nie kosztuje nie wiem ile. Trzeba mieć Plexi i folie kolorową. Ja tak zrobiłem u mnie i jest OK. W tym tygodniu wrzucę zdjęcia i sami zobaczycie jak to zrobić łatwiej niż wstawianie diód. [ Dodano: 2010-10-29, 20:37 ] no juz mam tylko wyszły mi takie troche morskie na fotce są jakby zielone ale na żywca są bardziej niebieskie. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 ostatnio pojawiły się nowe tarcze do Megane prze dliftem ,jak dla mnie to oprócz ceny ciekawa oferta : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 bardzo fajna sprawa. tyle, żeby uzyskać efekt niebieskich i czerwonych ramek trzeba mieć białe żarówki z tyłu nie? albo LEDy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 to są gotowe tarcze ,z podświetleniem takim jak zamówisz ,żarówki licznika tutaj wogóle nie mają nic do powiedzenia (oprócz tych od wskazówek ),bo te tarcze nakłada się na fabryczne i podłącza inwerter który zasila te tarcze . Jakby te tarcze się pojawiły nieco wczesniej to bym je napewno założył ,a tak niemam już licznika przed liftowego by się pobawić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Czyli te ramki jakby "same świecą"? bo wiesz, ja sie nie znam na tych instalacjach wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 tak dokładnie one mają swoje podświetlenie ,wcześniej była inna wersja tych tarcz ,i mi ise nie podobała ,ale te są według mnie fajne ,kto wie moze przy kolejnych modach coś pokombinuje z takimi tarczami .tu masz wcześniejszą wersję dla porównania : http://www.moman.pl/index.php?a=lista&k=35 może takie wezmę : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz89 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Witam, mam następujące pytanie. A mianowicie kupiłem białe tarcze z kolorem podświetlenia również białym i chciałbym mieć takie samo podświetlenia jakie jest fabrycznie, czyli pomaranczowe. Jak to osiągnąć? Spaliła też mi się żarówka jedna i to jest żarówka R5 tak? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 jeśli megane po lifcie to niema żarówek a są diody . Jakie auto masz ,bo profil nie wiele mówi :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz89 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 zaraz przed liftem Ph1 1999 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 zrób fotkę ,wstaw tutaj ,a bedzie łątwiej pomóc ,w 99 roku były już wersje z nowymi licznikami ,jak to zrobisz postaram się pomóc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi