bartosz89 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 licznik mam stary przed liftowy Zdjęcie wyjętego licznika czy takie poogladowe wewnątrz ? Bo mam ograniczone warunki to zrobienia tego dlatego chciałbym jak najwięcej wiedzieć i jak zacząć rozbierać to już skończyć od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 przed liftowy licznik ma pomarańczową pleksi która nadaje kolor tarczom ,mało tego orginalne tarcze mają też pomarańczowy filtr ,jaki teraz kolor masz po założeniu tarcz ? Nie lepiej było kupić białe tarcze odrazu z pomarańczowym filtrem ? Dlaczego zmieniałeś tarcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz89 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Jeszcze ich nie zmieniłem dopiero przyszły i chcę się jak najlepiej przygtowować, ąby jednego dnia udało mi się to zrobić. Niestety sprzedawca nie oferował tarcz z pomarańczowym filtrem a nie chcę, niebieskich ani czerwonych czy fioletowych a zmieniam je ponieważ zawsze chciałem mieć białe tarcze a z racji, że spaliła mi się jedna żaróweczka od podświetlenia więc jest ku temu okazja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 niezapomnij odznaczyć miejsca opadniecia wskazówek po wyjęciu słupków bo czekać cię będzie więcej pracy ,niewiemjak to wyjdzie ale biały filtr na tarczach i pomarańczowe podświetlenie od spodu da jakiś jasny pomarańcz chyba :roll: ja bym rozkleił tarcze i dał zwykłą folię od spodu ,wtedy wyjdzie pomarańcz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz89 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 zobaczymy mam nadzieje, że nie ale powiedz mi prosze czyli mam zrobić tak wymienić wszystkie żarówki na pomarańczowe wetknąc je i włożyć te tarcze? co z tą pleksi która jest w w originale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 pleksa zostaje skoro chcesz mieć pomarańczowy kolor ,najpierw wymień tarcze i zobacz jak to kolorystycznie się prezentuje ,niewiem czy wymiana żarówek na pomarańczowe da większy efekt ,zró fotkę samych tarcz ,coś zobaczę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz89 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 bo originalnie są tam białe żarówki taki? jakiego typu są to żarówki? a tutaj zdjęcie jest: http://img706.imageshack.us/i/p2080491.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Miałem takie tarcze ,i u mnie były małe niedociągnięcia ,bo otwory na słupki były za duże i brakowało jednej kreski na wskażniku poziomu paliwa o czym trułem sprzedawcy ,ale ten się wypiął po tym jak kasę wziął ,i coś czuję że masz te tarcze od tego samego typa .Weż pomarańczową żarówkę i podświetl nią same tarcze ,będziesz wiedział jaki kolor wyjdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz89 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 mam z tej aukcji http://allegro.pl/biale-zegary-tarcze-rena...1448604275.html zrobiłem tak i wyglada to ładnie tak samo jak pod zwykłym swiatłem więc co radzisz? może wymienię tę spaloną żarówkę i założe te białe tarcze i będzie wtedy pomarańczowy kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 niema co gdybać ,wymień tarcze - 10 minut i po zabawie ,tylko wskazówki odpowiednio ustawić trzeba wtedy będziesz wiedział na czym stoisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz89 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 to jeszcze napisz mi proszę jakie są tam żarówki fabryczne? i czy je sie poprostu wjmuje, cz trzeba lutować? i czy normalnie później działa regulaca intensywności oświetlenia zegarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 żarówki się przekręca i się wyjmuje ,niepamiętam oznaczenia ,być może R5 ,żarówka ma takie ''wąsy'' u podstawy ,a te z allegro zazwyczaj mają te wąsy na górze 8-) ,zresztą mam zdjęcie ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz89 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 a ile ich tam jest w ogóle ? takie pytanie mam jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 wogóle wg mnie to zrobiłeś krok w tył, bo kupiłbyś białe zegary od coupe,założył i miał spokój, a stare sprzedał Różnica w cenie i tak by wyszła mniejsza niż koszt tych tarczek No i pracy kilka razy mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz89 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 trudno się z Tobą nie zgodzić ale jak już tak nieroztropnie postąpiłem to trzeba działać z tym co się ma oby się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi