albertoo2 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 witam Posiadam klime manualną ,czujnik temp.zew umieszczony w lusterku zaczął pokazywać w czasie upałów temp od +5 do-5 , gdy klima działała a temperatura schodziło do 0 przestawała działać klimatyzacja wszyscy "fachowcy" twierdzili,że w manualnej czujnik nie ma nic wspólnego z załączaniem sprężarki badali, rozkrecali 3 X komp był podłączany itp itd .Po wymianie czujnika temp. zew. awaria znikneła-koszt 30 pln za czujnik z cytryny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz777 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 W sprawie oryginalnego czujnika do Megane za 200 zł to podaję kontakt do osoby, która mi to załatwiła i wykonała serwis układu klimatyzacji: http://klimatyzacja-samoch.firmy.net/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bm639 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Z zamiennikiem miałem problemy i sporo mnie to kosztowało bo niby wszystko wymienione a klima nie chciała współpracować i nikt nie wiedział o co chodzi. Założyłem "oryginał z aukcji" i niestety nie rusza ... czyżby ten sam pech? :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasilewp Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 mam ten sam problem (werdykt ASO z dzisiaj) i jestem przed zakupem czujnika (poszukam na allegro) , trochę poczytałem i podobno jeszcze trzeba wykasowac błędy z kompa żeby wszystko działało ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bm639 Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 ciekawe, czy te błędy można wykasować poprzez odłączenie aku, czy jednak ponowna wizyta w ASO i kolejna stówka !, albo i więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasilewp Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 może niekoniecznie ASO, po co im płacić pewnie zrobi Ci to pierwszy lepszy koleś z komputerem. Daj znać czy zadziałało odłaczenie akumulatora. Jak juz wczesniej pisałem jestem przed wymiana czujnika, więc jestem baardzo zainteresowany czy będzie potrzebny komputer do wykasowanai błędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bm639 Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 odłączenie aku (ok. 10 min.) nic nie dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasilewp Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 uuuuuu...może spróbuj na noc odłączyć :]]] info dla potomnych, którzy również trafią na ten problem: kod części to 7701205751, fachowo nazywa się to coś presostat. W ASO koszt jakieś 550 zł brutto, w sklepach internetowych znalazłem za 150-160 brutto i to nówki. Szroty na allegro od 50 zł. edit: wczoraj wymieniłem czujnik ciśnienia i klima jak na razie działa bez zarzutu, załącza się wtedy kiedy ja chcę a nie kiedy się klimie podoba . Nie było potrzeby kasowania błędów. Czujnik kupiony na allegro , nówka, koszt 85 zł. Wymieniłem sam więc koszt całej imprezy to 255zł (koszt 170zł za podłączenie pod kompa w ASO). Mimo wszystko warto było podłączyć w ASO gdyż spece od klimy w pewnym łódzkim warsztacie albo nie zauważyli błędu czujnika na kompie albo ich komp nie wykazywał takiego błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudyziom21 Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 (edytowane) Witam Kolegów. u mnie problem z klimą wygląda tak: w listopadzie zauważyłem ze klima nie działa, wieć pojechałem ją uzupełnić. jednak po napełnieniu spręzarka i tak nie ruszała. za sprawę wziełem się jak upały wróciły. komp pokazał błąd czujnika ciśnienia klimatyzacji. wymieniłem na drugi i dalej to samo. klima raz działa raz nie. zauważyłem ze wtyczka czujnika jest luźna( jeden pin sie wykruszył)również wymieniłem. klima teraz wogóle nie działa. nie ma też napiecia we wtyczce od spreżarki. kable podłączyłem wedlug starej i napiecie we wtyczce czujnika jest. komputer znowu wyskoczył z bledem czujnik cis. klimy zwarcie na masie/plusie???? sprezarka na krotko działa. Znowu czujnik do wymiany? możliwe jego przepalenie przez luzna wtyczke? czynnik chłodzący jest. Edytowane 11 Lipca 2013 przez chudyziom21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 u Mnie w tym przpadku winny był pretostat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudyziom21 Opublikowano 12 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Zakupiłem drugi czujnik i klima chłodzi az miło. tak na moje zdanie poprzednia luźna wtyczka spaliła działający czujnik. lepiej wszystko sprawdzić na początku jak poźniej dwa razy płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rednoj Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 A w tym czujniku jest prawy czy lewy gwint do odkręcania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi