lukasz6402 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) I po co przedrzeźniasz przedmówcę :!: wydaje mi sie ze 35% spadek mocy jest nieprawdopodobny. Chyba ze jest zajechany reduktor itp Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 2 Stycznia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Sad but true. 2 generacja to nic nadzwyczajnego, ja nie mówię, że strikte stracisz 35%, ale ogólnie taki spadek jest możliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter92 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 u mnie do megi 97 r za gaz '' sekwencyjny wtrysk gazu '' powiedzieli 2 tys . nie za drogo ? gaz firmy '' LOVATO '' gaz wielopunktowy system wtrysku .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Tanio, średnio trzeba zapłacić koło 3 tyś. do 4 garowego silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makowsky Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 (edytowane) ja mam u siebie 90km instalacja stag 4 listwa magic jet ( jeszcze z poczatku produkcji wiec nie ma z nia problemow) reduktor tomasetto Super i jak najbardziej polecam dolozyc pare zlotowek i zamontowac sekwencje. jezdze juz 2 lata na tym zestawie auto spala smieszne ilosci gazu. Tylko GAZMAN potrzebny kumaty co by umial dobrze ustawic. Potem juz tylko lac gaz i wymieniac filtry. Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 3 Lutego 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja mam takie jedno pytanie lekko związane z tematem dlatego tutaj piszę. Planuję wkrótce kupić zestaw naprawczy do reduktora Tomasetto Alaska, w sumie z rozsądku bo strasznie długo już na nim jeźdzę i trochę obawiam się, że w końcu mi się zepsuje w najmniej ciekawym momencie, a okres wakacyjny coraz bliżej :) W każdym bądź razie czy jak wymienię te membrany, chcę to zrobić sam, to konieczna jest później wizyta u gazera celem regulacji instalacji czy wszystko powinno być OK? Swoją drogą trudna sprawa samodzielnie wymienić te membrany w tym reduktorze? Łatwo coś zepsuć, źle złożyć czy coś takiego? Niby sklep gdzie kupuję części do instalacji gazowej dodaje nawet instrukcję wymiany, ale na wszelki pytam. Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez droopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 W każdym bądź razie czy jak wymienię te membrany, chcę to zrobić sam, to konieczna jest później wizyta u gazera celem regulacji instalacji czy wszystko powinno być OK? Jeżeli wiesz jakie masz ustawione ciśnienie pracy reduktora, albo je zmierzysz przed jego wyjęciem i później po regeneracji ustawisz takie samo, a instalacja przed tą operacją pracowałe poprawnie, to nie jest potrzebna wizyta u gazownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 OK, będę kupował niedługo interfejs do gazu to zrobię po prostu zrzuty ekranu wszelkich parametrów bo instalacja, według mnie, pracuje sobie poprawnie teraz. Dzięki za radę. A wiesz jaki jest stopień trudności wymiany tych membran? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 W tych reduktorach (Prins, Dream XXI N i w poldku I generacja) w których to robiłem, to żadna filozofia. Trzeba tylko uważać przy rozbiórce, aby tak samo poskładać oraz żeby nic się nie straciło (odskoczyło na bok). No i po rozebraniu wszystko w środku dobrze wyczyścić, czasem trzeba skrobać. Tak było w tych wymienionych, a jak jest w innych trudno mi powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomb80 Opublikowano 23 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Witam, to gdzie w koncu w Tarnobrzegu? dal ktos jakis sprawdzony namiar? REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi