piotrek1388 Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 witam. jak rozebrać dźwignie od podnoszenia siedzenia?? urwała mi się sama rączka może 1cm pozostało tego metalu. jak rozebrać ten plastik co jest dam dalej na tym metalowym? próbowałem na wszelkie sposoby i się nie dało [ Dodano: 2010-05-24, 14:57 ] czy jest ktoś w stanie mi pomóc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gomez.pl Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 mam poduszki boczne więc nawet sie do tego nie zabierałem :/ trzeba wymontować cały fotel aby się do tego dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lapa Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Ma ktoś pomysł co z tym zrobić. Właśnie moja żona urwała tę dźwignię od podnoszenia fotela kierowcy (Megane II ph I) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gomez.pl Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 w ASO ta dzwignia (metalowa) kosztuje 500zl + montaz i demontaż fotela czyli jakies 200 extra przymierzam się do zakupu używanego fotela na allegro (ok 300 zl) i montaż samemu. ew. na szrocie znalezć rozbite auto i wyciągnać trzecia ewentualnosc to zespawać ułamany element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 już myślałem że tylko ja mam z tym problem. Dzwignia założona w tak głupim miejscu ze ciągle trącam ją nogą i odginam. Metal już prawie nie stawia oporu wniosek chwila misiu i odpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolf Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Witam! Ja swoją właśnie naprawiłem:D Ściągnąłem boczek od fotela, cały mechanizm jest wtedy widoczny, niestety nie ma możliwości demontażu dźwigni bez metod inwazyjnych to w ruch poszła wiertarka i wiertło fi 6, po rozwierceniu trzpienia łączącego dźwignię z cięgnem i delikatnym odgięciu blachy dźwignia wychodzi. Następnie dźwignię i kawałek ułamanego metalu z plastikowej nakładki oszlifowałem i zespawałem, dla wzmocnienia wyciąłem część starego pręta (idzie wzdłuż dźwigni w celu wzmocnienia) i wspawałem nowy dłuższy przechodzący powyżej miejsca złamania. Następnie wszystko oczyściłem i pomalowałem. Złożyłem i działa jak nowa. Połączenie dźwigni z cięgnem (to rozwiercone) połączyłem śrubą fi6 wraz z nakrętką samo kontrującą. Niestety nie miałem możliwości spawania migomatem tylko elektrodą ale jakoś poszło (cienka elektroda). Myślę że komuś się przyda moja metoda. A co do fotela to też mam w nim poduszkę ale nie koliduje rozbieranie obudowy, gdyż poduszka jest w części oparcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gomez.pl Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 musi być jeszcze jakaś inna opcja niż spawanie :) przymierzam się do zdemontowania całego fotela i rozebrania go na czynniki pierwsze :) jak tylko skończę dam znać i zamieszczę fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamarad Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 ja bym nie spawał - jest taki magiczny klej PLASTIC WELDER (15 - 20 zł) :) daję Ci gwarancję że bedzie się trzymało ho ho ho ho ho ;) pod warunkiem że dobrze odtłuścisz miejsce klejone to raz a dwa po pierwszym klejeniu weźmiesz sobie jakąś szpatułkę i dodatkowo odbsmarujesz to jeszcze troszkę dookoła. Dlaczego bym to skleił ? ponieważ tego nie widać wogole a dodatkowo jak będzie widać to możesz to malnąć czymś na podobieństwo koloru tego plastiku ;) jak chcesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gomez.pl Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 (edytowane) głodny wiedzy poszedłem do "Braciak" - serwisują renie. I okazało się że nie ja pierwszy i ostatni. Oni to ładnie wszystko demontują i ułamany element spawają ;)(wystarczy mieć tę ułamaną rączkę) jestem już umówiony na przyszły tydzień. Koszt ok 150zł Edit: zapłaciłem tydzień temu 80zł, działa jak nowa :D Edytowane 22 Listopada 2011 przez gomez.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witboy Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Miałem ten sam problem. Załatwiłem to tak, że wybrałem się na szrot z wkrętarką i wiertłem 10mm znalazłem zdewastowany stary fotel sam sobie wymontowałem (bo właścicielowi się nie chciało) za 20 zł, a potem w domu nitownica i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashew Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Orientujecie się może ile kosztuje sama taka rączka w renault i czy w ogóle da się kupić samą rączkę? Bo w żadnym sklepie z częściami nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karki Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 na allegro są zamienniki po 19 zł np tu: http://allegro.pl/uchwyt-regulacji-fotela-lewy-renault-megane-95-02-i3169369734.html pod chasłem uchwyt / rączka fotela megane 96 można znaleźć. Sam się za ta muszę zabrać ale pierwsze muszę obadać jak nie inwazyjnie można by ułamaną część zdemontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio-gaz Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 aluminiowy płaskownik z marketu o szerokości 25 mm, grubości 2-3 mm przynitować do pozostałości, odpowiednio dogiąć i naciągnąć koszulkę termokurczliwą dla ładności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0 Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Moją dziadek elegancko mi zespawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo23 Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 polecam mój manual, może pomóc: link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi