motolukasz Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Witam serdecznie, w ostatnim czasie zaczęły dochodzić dziwne odgłosy z układu kierowniczego. Końcówki drążków były wymieniane i wydaje mi się, że będzie to coś z drązkiem kierowniczym. Słychać to szczególnie jak na postou zaczniemy energicznie ruszać kierownicą w lewo i w prawo. Ostatnio również dzwięki pojawiły się nierównościach. Zna ktoś ten problem? Wiecie, co trzeba wymienić i jakie są orientacyjne koszta? Serdecznie dziękuję za pomoc, Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert251 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 mam pytanie czy opony ci piszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalInDoor Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 U mnie w podobny sposób objawiało się uszkodzenie górnego łożyska amortyzatora, poszukaj, pisałem kiedyś o tym. Wyraźnie widoczne były przeskoki sprężyny w czasie stuków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motolukasz Opublikowano 22 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Robert251, opony nie piszczą. Jak auto było na podnośniku ze zdjętą osłoną to widziałem mniej więcej, w którym to miejscu stuka. Wyglądało jak biała puszka (gdzieś tam w układzie kierowniczym) Nie wiem niestety czy jest to części drążka kierowniczeko czy jeszcze coś innego. Może było to miejsce, w którym drążek (ten, który idzie bezpośrednio od kierownicy) łączy się ze poprzeczym drążkiem (ten co kieruje kołami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Jak dla mnie to łożyska mcpersona ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motolukasz Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Tomik 1970, to jest zdecydowanie z układu kierowniczego. W momencie szybkich ruchów kierownicą to słychać i leekko czuć na kierownicy, jakby luzy były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 No to końcówki drążków kierowniczych . W zasadzie to powinieneś jechać na szarpaki, sprawdzić dodatkowo luzy breszką i wówczas postawić diagnozę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Jak to? końcówki? jak kolega wspomina ze końcówki wymieniał niedawno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 jak kolega wspomina ze końcówki wymieniał niedawno słowo niedawno jest pojęciem względnym ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek12380 Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Ja mam to samo , stuki w kierownicy pochodzące z białej puszki która znajduje się między kierownicą a listwą kierowniczą . Może jest tam jakaś regulacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzzaak Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 To prawdopodobnie będzie maglownica, luz. Koszt 800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
select2007 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 na 99% maglownica ja miałem to samo, oddałem do regeneracji koszt 600 zł, ale po miesiącu mam to samo, pewnie muszę kupić nową . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi