janksz Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 W systemie na podczerwien nadajnik /kluczyk/ musi widzieć odbiornik przy wewnętrznym lusterku wstecznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Taka lipa a czy da się to jakoś przerobić na radiowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majszunio Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 hmmja pojechalem do fachowca za odczytanie kodu i wgranie na nowo do kluczyka skasowal 80 zl - praca max 40 min teraz potrzebuje jeszcze drugi czysty kluczyk :/ tylko ze za taki w ASO chca 500 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Taka lipa a czy da się to jakoś przerobić na radiowy? Wszystko się da, tylko po co? Radiowy działa tak samo, tylko na innych falach i z wiekszej odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 wiekszej odległości To juz masz odpowiedź po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Pytanie "po co" jest aktualne, bowiem auto otwierasz po to, aby do niego wejść, a nie startować w zawodach, z jak największej odległości go otworzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgadzam się z janksz-em, ale wygodne jest przywoływanie samochodu na parkingu pod marketem lub jakimś b dużym parkingu. W megi mogę otworzyć drzwi z 1m, w "kropce" pika z odległości ponad 100 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 He he. To skoro się da to ile to może kosztować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 wystarczy założyć sobie alarm z pilotem radiowym koszt ok 300-500 i więcej w zależności od modelu alarmu i zakładu montującego. też tak mam drzwi otwieram pilotem radiowym a podczerwieni używam w momencie uruchamiania silnika, jedynie przy zamykaniu używam kluczyka i pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Z tego co wiem, to immobilizer jest "sparowany" z komputerem. Musisz więc wymienić jedno i drugie. Nie wiem czy warto nawet o tym myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Przyzwycziłem się aby włączanie alrmu i zamykanie centralnego było jednym guzikiem, dawniej denerwowało mnie pikanie samochodów na parkingach, teraz doceniam to gdy przyjdzie szukać samochodu, nacisnę guziczek a ptaszynka ćwierka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Jak kazalem to pikanie w alarmie wylaczyc jak programowalem od nowa pilot do alarmu (pajac w Angli wymienial baterie i rozprogramowal - nie wiem jak). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik28 Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Czesc mam pewien denerwujacy problem a mianowicie jak naciskam guzik centralnego to musze sie troche nagimnastykowac zeby otwarl drzwi jak juz otworzy to miga mi kontrolka imobilajzera i musze pare razy otworzyc i zamknac auto pilotem zeby wylaczyc immobilajzer podejrzewam ze to bateria ale nie wiem czy przypadkiem to ne cos z immobilaizerem Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 wymien baterie, koszt 5-8zl nie zawadzi a jak nie to zerknij do topicu i immo, taki jeden dlugi (przyklejony) tam bylo krotko jak poprawic lacznosc (wystarczy dlugo przycisnac), wiecej w tamtym temacie. PS: przenioslem oba posty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 No właśnie a co do tego pikania. Ja mam wersję z niemiec. Przy zamykaniu pika raz i tyle. Na parkingu widziałem wersję chyba na inny kraj. Przy zamknięciu kolesiowi piknęło dwa razy i jeszcze mrygnęły awaryjne. Czy ja też mogę sobie tak ustawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi