roy_z71 Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Po ostatnich deszczach, rano jak jade do pracy coś mi pluska pod maska, tak jakby woda się przelewała. Szczególnie jest to słyszalne przy ostrym skręcaniu. Czy to nieodpowietrzona nagrzewnica? czy może cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 Raczej niedrożne odpływy z podszybia. Trzeba zdjąć podszybie i udrożnić odpływy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marciniak77 Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 U mnie jest to samo ale ja nie mam uszczelki podszybia i z tąd to się bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnTurek Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Po ostatnich deszczach, rano jak jade do pracy coś mi pluska pod maska Prawdopodobnie niedrozny odpływ wody w podszybiu. A zauważyłeś wyciek wody w okolicy schowka pasażera? Czy masz wyczuwalną wilgoć w schowku pod podłogą po stronie pasażera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 99% woda w podszybiu. Do środka raczej się nie wleje tylo przeleje przy ostrzejszym skręcie. Zdemontuj wycieraczki, potem ten plastik podszybia (4 plastikowe zatrzaski) i udrożnij dwa odpływy w narożnikach. U mnie jeden byl dość poważnie zapchany więc wyjąłem całkiem tą rurkę i przepchałem mając ją wymontowaną. Wysoki poziom wody w podszybiu może negatywnie wpłynąć na silnik wycieraczek i ich ruchome połączenia, ja u siebie napryskałem wszystkie odkryte pracujące części WD40, po stałym kontakcie z woda napewno to im nie zaszkodzi. Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnTurek Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Czy podpowiesz w jaki sposob mozna zdemontowac wycieraczki? Jest z tym jakis problem i czy trzeba miec jakies narzedzie do odciagania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Klucz 16, delikatnie poszarp i powinno zejść, mi to zajeło 5 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnTurek Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Ok, a samo podzszybie jest tylko na 4 zatrzaskach? Nie jest ono przykrecane? No i czy latwo urwac te zaczepy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Podszybie na 4 zatrzaskach, narożniki na trzech każde, połamać je raczej nie trudno (orginalne w ASO po 5 zl szt.), nic nie jest przykręcane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamerek Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Da rady przepchać bez demontażu wycieraczek. Warunek sprawne ręce i nie za grube ;) Wyciągasz zaślepki od strony pasażera 2szt od kierowcy 1dna (są schowane pod czymś przypominającym gąbkę) Sugeruje podważyć "rdzeń" i wtedy wyciągać - idzie bez problemu. Później lekko podnosisz od przodu i delikatnie ciągniesz aż uwolnią się zaczepy z podszybia. I masz jako taki dostęp. Przed chwila właśnie w taki sposób przepychałem te przewody. Jeden musiałem wypinać bo był mega zapchany. Ale sie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_89 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 A mógłby ktoś jakieś foty dać do tego ;) auto mamy od może miesiąca i myślę czy profilaktyczne tego nie zrobić aby nie mieć problemów, tylko że nasza wersja to już Ph II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roy_z71 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Dzis jak mylem fure to wew po stronie pasazera zrobila sie mala kaluza. Zmobilizowalem sie wkoncu aby zabrac sie za przeczyszczenie odplywowo podszybia. ale mam maly problem zdjac wycieraczki, co nalezy zrobic po odkreceniu tych dwóch mocujacych nakretek? ramienia wycieraczek nie chca zejsc z tej sruby... [ Dodano: 2010-06-05, 13:40 ] Czy da rade to zdjac bez sciagacza do wycieraczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Puknij je lekko młotkiem,bo pewnie się zapiekły,a jak to nie pomoże to skombinuj sobie ściągacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roy_z71 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Jescze jedno pytanie: czy montujac spowrotem podszybie dawaliście pod uszczelke która dociska szybe jakies uszczelniacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi