kipi Napisano 19 Maja 2010 Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Witam! Chciałem się pochwalić nowym zakupem: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.35725 Właśnie wymieniłem 2 żarówki na te LEDy. Światła dają tyle co normalne żarówki W5W o szerokości świecenia takiej jak zwykłe żarówki tyle że światło jest białe (białe a nie fioletowe). Co mi się spodobało to że barwa jest naprawdę biała normalna/neutralna a nie fioletowa czy ciepło-żółta. Więc jeśli ktoś planuje wymianę to zdecydowanie polecam ten zakup! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocuper Napisano 20 Maja 2010 Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Czy trzeba to kupować tam, czy można gdzieś bliżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTIG Napisano 20 Maja 2010 Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 jest pełno o wiele tańszych :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipi Napisano 20 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Tam jest najtaniej. Za wysyłkę nic nie płacisz. Jeśli ktoś zna tańsze miejsca chętnie skorzystam przy nowych zakupach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrarek Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 ja wymieniłem wszystkie żarówki W5W oraz C5W na LEDy. różnica w świeceniu jest naprawdę minimalna na niekorzyść LEDów, ale zużycie prądu nieporównywalnie mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detomasso Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 hmmm czy wymiana wszystkich żarówek na LEDy jest aby na pewno korzystna? Mam na myśli sytuacje ewentualnego zwarcia - wtedy dobrze jest mieć żarówkę z żarnikiem która może się wówczas przepalić w przeciwnym razie przepali się ale bezpiecznik ps. sam też mam LEDy - podsufitka + tablica rejestracyjna, ale w drzwiach zostawiłem właśnie żarówki (ala białe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipi Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 detomasso, zadaniem bezpieczniów jest zabezpieczać obwód. Żarówka też ci nic nie da. Uważam że stosowanie LEDów powoduje zmniejszenie prądu co jak się policzy to jednak daje lepszą kondycję naszego akumulatora. Wątpliwości miałbym co do oświetlenia tablicy - tam muszą być żarówki, ale lepszym rozwiązaniem jest założenie DRL - wtedy oszczędzasz na pozycyjnych, oświetlenia tablicy oraz drogowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts