Adek4100 Napisano 23 Maja 2010 Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Megane II ph. II 1.9 DCi. Witam, napiszę post w imieniu mojego kolegi który mnie o to poprosił. Otóż ma on problem ze sprzęgłem, rano gdy wsiada się do samochodu pedał sprzęgła jest praktycznie przy podłodze. Podczas jazdy trochę się poprawia ale i tak pedał ma jeszcze duzo luzu (do odbicia na samą górę). Sprzęgło się nie ślizga, i zostało ono zmienione na na nowe oryginalne, oraz zupełnie nowa oryginalna pompa (5tys km temu) przed zmiana było zupełnie tak samo, odbierając samochód pewnie pedał był akurat już przy pompowany dlatego wydawał się być normalny i samochód został odebrany. Naprawa była robiona w serwisie Boscha i kosztowała prawie 2k :-| :-| Charakterystyczną rzeczą która ma jeszcze temu miejsce to przy dojeżdżaniu do świateł podczas hamowania obroty spadają do około 400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts