marcin1989 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 witam od jakiegos czasu megi stala sie dla mnie problemem. mianowice przez ostatnie pol roku pekly mi 3 linki od sprzegla. a od jakiegos czasu zaczela mi szarpac ;) wkrecala mi sie do 3 tys obrotow i dalej nie miala sily wciskalem gaz a tu zadnej reakcji. a dzis to nie moze sie wkrecic do 2 tys obrotow nawet... i gasnie silnik... swiece mam nowe zalozone miesiac temu. moja megi to 1.6 16v K4m bez instalacji lpg!!!! Prosze o pomoc bo nie wiem co mam juz z nia zrobic aby dobrze chodzila ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianooo22@ Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 hej jestem posiadaczem Megi Clasic z 98 roku, nie mialem z nia problemow do wczoraj. Wczoraj zaczely sie z nia dziac dziwne rzeczy, po przejechaniu kilku km nagle traci moc i chwile pozniej gasnie, gdy zgasze i odpale silnik na chwile jest ok. Ale po chwili znowu autko sie muli, a gdy manewruje gazem by utrzymac obroty to czasem strzeliz rury wydechowej :cry: Mam nowy filtr paliwa, wymienilem paliwo bo myslalem ze to moze wina paliwa ale nic to nie dalo, prosze o jakies podpowiedzi co moze byc przyczyna :-/ wczoraj jescze resetowalem komputer i probowalem bez sondy efekt ten sam :cry: panie radku czy to jest odp na moje pytanie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol_696 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 damianooo22@ prawdopodobnie komin Ci się w reni zatkał... mam na myśli kata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Ja bym zaczął od najprostszych rzeczy. czyli 1) filtr paliwa, filtr powietrza 2) świece i cewki 3) sondy lambda Pomysł z katalizatorem też może być trafiony, wszystko zależy ile auto ma przebiegu. Możliwe, że coś dzieje się z pompą paliwa lub wtryskami. Trudno ocenić nie widząc. Proponuję zaopatrzyć się czteropak, pogrążyć się w lekturze forum i zacząć eliminować kolejne elementy. Lub wybrać się na Clip-a możliwe, że coś pokaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianooo22@ Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 filtr paliwa jest nowy, zmienilem z nadzieja ze pomoze, katalizator wyeliminowany ;) komputer nic mi nie pokazal, cewki sa tez ok. zostaje mi pompka paliwa ;) ile to moze kosztowac?? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Filtr powietrza ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 wszystko jest wporzadku wymienilem pompe paliwa.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianooo22@ Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 hej u mnie tez ok okazalo sie ze po paru minutach normalnej pracy pompka paliwa sie grzala i blokowala ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi