Chaos Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Witam Poszukuje springów do obniżenia przodu mojego megane 1.4 16V(99r) Co byście polecili? Mam zamiar załozyć koła 17" 205 papcie może ktoś już próbował? Czy to w ogóle pojedzie?Może macie jakieś fotki obnizonego classica na ładnej feldze bo szukam natchnienia 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bananosek2 Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Również dołączam się do prośby xD jeżeli ktoś by miał jakieś pomysły i chciałby się podzielić to dajcie znać a super by było jak by poparte były fotkami . Ja teraz chce sobie zrobić pod kolor lakieru listwy boczne i klamki za jakiś tydzień powinno być git wiec dodam fotkę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qla Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Mój Classic ;) Co prawda małe VT ale zawsze:) http://www.polskajazda.pl/foto/foto-zoom/q...t_kopiamale.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EnD Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 A warto Ci zakładać tak szerokie kapcie przy silniczku 1.4?;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chaos Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 EnD, 1.4 i tak dla mnie nie jedzie. Poprzednio jeździłem przerobionym clio i czegoś mi brakuje w megi.A 17 w takim sedanie to rozsądny wybór(tak mi się wydaje) ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olek34 Napisano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Daj spokój 17stki i 1.4 to raczej porażka. Lepiej ładne 16stki kup, gleba, opona 205 i będzie pięknie a do tego zachowasz troszkę komfortu i autko na zrywności nie straci za wiele ;-) Radek-Śląsk: ta bordowa megana z filmiku to masakra, zwłaszcza ta lota z tyła,uśmiałem się do łez ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszzG Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 coś mi się zdaje, ze przy przyspieszaniu to nie chodzi tak bardzo o średnicę felg, jak o szerokość laci... jeśli się mylę, to proszę sprostujcie mnie. btw. Ja bym się skłaniał do 17" jeśli szykujesz auto na zloty, ale na codzień 16" to max wg mnie. czasami rozum musi wziąć górę. szczególnie w takim kraju jak Polska, gdzie drogi są jakie są. A i jeszcze mi przyszło do głowy, ze można oglądać fotografie np megane coupe na 17". Przód bynajmniej będzie wyglądał identycznie czy to w coupe classic czt nawet grandtour ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chaos Napisano 17 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Po mierze 17 i 16 zobaczymy. Generalnie 17 bardziej do mnie przemawia z racji tego iż nawet 16 zamuli a silnik i tak i tak jest cieniutki(słaby). ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbarann Napisano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 zakładaj 17 nie słuchaj ich... auto dużo fajniej wygląda choć jak popatrzysz na auto na 16 i 17 to podobnie wyglada różnica się robi przy 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olek34 Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Zobaczymy po jakim czasie zmienisz te 17stki albo pokrzywisz fele ale twój wybór ;) Kbarann: Nie porównój 17stek na Scenicu a 17stek na Megance...tymbardziej 1,4 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Olek34, nie przesadzaj, 17stki nie są takie złe. Ja już nawet dziur nie omijam, no chyba że widzę wyrwę z daleka. Co do osiągów - ważne żeby opona nie była za szeroka, wysokość koła się niewiele różni od oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszzG Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 czyli tyle o ile miałem racje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chaos Napisano 19 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Olek34, Ja uczniem nie jestem 4 lata śmigałem clio z prześwitem 4cm wiec mam troszkę doświadczenia :-P 17 mnie nie przeraża bardziej martwię się o spalanie coby nie wzrosło do 15 8-) Ale koncepcja 17 bardziej prawdopodobna. Myślę że niedługo pokaże wam moją megane ;) [ Dodano: 2010-07-13, 12:16 ] Felgi zakupione.Jednak 16 cali z racji ceny meeega okazyjnej. Fela TSW znany "jelonek". Niedługo foty 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts