rzepak Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Witam, kupiłem Megane w wersji na Belgie, 1.9dci 115KM (wbite ma 85kW w dowodzie). Ustaliłem że silnik to F9Q ale nie wiem jaki numer dokładnie. Moje pytanie, czy ktoś spotkał się z takim silnikiem i czy pasuje do niego rozrząd od wersji 120KM? Podobno ten silnik niczym się nie różni od wersji 120KM, tylko kwestia innych opłat w Belgii na moc powyżej 115KM spowodowała, że jest taka wersja tam sprzedawana. Oczywiście u nas fachowcy przez telefon nie są wstanie nic pomóc bo jak w komputerze nie pokaże się to znaczy że nie ma. Będę wdzięczny za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazesz Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Jest to silnik identyczny co w volvo - znajomy właśnie nadział się na serwis Reno i już wie że serwis volvo robi to samo znacznie taniej w tych silnikach i tam jest dopiero obsługa. Zajrzyj do najbliższego serwisu volvo a sam odczujesz na własnej skórce ... polecam. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts