Witold Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Witam , mam megane 1,6 z 2000 roku, przebieg 87 tyś, czy powinienem wymienić już pasek rozrządu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimekr Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 jak najbardziej i to koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Poczytaj sobie tematy o pasku - było już pisane - decyzję i tak podejmiesz sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrehor Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 zdecydowanie tak jak nie chcesz uszkodzić silnika i autko oddać na złom. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Red_Jack Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Witaj Większość producentów daje gwarancję dla paska rozrządu na 60 tyś.km. Koniecznie zrób wymianę paska i rolki napinacza jak najszybciej. Z rozrządem nie ma żartów. Jest to jeden z najbardziej kosztownych podzespołów w razie awarii. Pozdrawiam Red_Jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kagi Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 WItam Lepiej będzie jak wymienisz pasek. Bo może uda ci sie pojedździć jeszcze 100 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witold Opublikowano 29 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 czy przy wymianie paska należy również wymieniać pompę paliwową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroslaw Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 nei paliwowa tylko wodna i zasada jest taka ze co 2 wymiane paska wymieniasz pompe kosztuje ok 100 zl mozesz wymienic bo jest wtedy dobre dojscie do niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 i zasada jest taka ze co 2 wymiane paska wymieniasz pompe no tak a pozniej remoncik silnika jak sie zatrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Nie baw sie w ograniczanie kosztów i wymień też pompę wodna.Ja robiłem już silnik po pęknięciu paska i nie życzę Ci tych kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkb Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 Ano, ja właśnie wczoraj wymieniłem; przebieg niby jeszcze daleki od podręcznikowego czasu wymiany, ale poprzedni pasek kręcił się przez jakieś 6 lat co najmniej. Rano zostawiłem auto w warsztacie, wieczorem już jeździłem. Koszt nieduży (w Ł100 się zamknęło - nie ASO, a znany i zaufany warsztat), a spokój na parę lat. Nie ma sensu czekać, aż się urwie i ponosić koszty ciężkiej naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 Ja robiłem już silnik po pęknięciu paska i nie życzę Ci tych kosztów Tak z ciekawości ile zapłaciłeś? Właśnie auto jest robione :-( po takiej samej przygodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azagoth Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 Lepiej wymień sobie już wszystko rozrząd i pompe wodną równierz. Ja niedawno wymieniłem to wszystko. Moja znajoma w Kangoo zwlekała z wymianą rozrządu no i teraz stoi n serwisie z rozsypanym silnikiem. :cry: I jeszcze co smieszniejsze na serwisie Renault za wymianę silnika wraz z silnikim zawołali jej 10 tys. zł. :shock: (na allegro chodzą silniki używane po 2,5 tyś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 To wiem. Z tymi używkami byłbym ostrożny bo tak naprawdę nie wiadomo co w nim jest. Trzeba by go najpierw oddać do jakiegoś fachmana, żeby go przeglądnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi