AQQ_2004 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Witam! Wczoraj jadąc do pracy zaczął padać deszcz, więc włączyłem wycieraczki na tryb automatyczny. Po 5 minutach wycieraczki nagle zaczęły wolno chodzić, próbowałem zmienić tryb, ale na każdym było to samo. Wyłączyłem je na kilka chwil. Włączyłem i znów było to samo tzn. strasznie wolno chodziły, aż w końcu się zatrzymały i od tej pory już nie ruszyły. Czy może ktos z Was miał taki przypadek. Ja przypuszczam, że tu silnik wycieraczek padł, ale nie jestem do końca pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Ja też bym obstawiał silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AQQ_2004 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Dzięki za pocieszenie :-( Jutro jadę to sprawdzić. Czy wiecie jaki jest koszt takiego silnika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechub Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Poszukaj na forum, temat już był. Silnik nie wysiada bez powodu. Najczęściej przyczyną są zapieczone tuleje ślizgowe mechanizmu suwnego wycieraczek na osiach na które założone są ramiona wycieraków. Poszukując swojego rozwiązania problemu w internecie okazuje sie że silnik nie jest zabezpieczony w sposób właściwy. Dodatkowe opory w tulejach doprowadają do zniszczenia przekładni zębatej ( z tworzywka sztucznego) a czesto w konsekwencji do wypalenia uzwojenia silnika. Bardzo często winą zapieczonych tuleji jest zatkany otwór odpływowy wody pod osią wycieraczki kierowcy. I to tyle . W ASO to ok 1000zet za cały komplet z bez wymiany. :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi