arytur Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Witam.Dzisiaj nagle na podczas jazdy zapaliła się kontrolka (nawet nie wiem od czego) ale jest w tym rzędzie olej i grzanie świec .Zaraz za nią jest jakby silnik czy coś i w środku napis STOP.Czego się czepić?Przy zejściu na niższe obrotu kontrolka gaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Na początek: http://megane.com.pl/ogolne-instrukcja-kor...mpl-vt22738.htm Sprawdź jaki masz model Meganki, bo w 2 nie było dti. Jak możesz to wstaw zdjęcie tej ikonki, czy była czerwona czy pomarańczowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arytur Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 model meganki to Megane I phII porównałem no nie mam jak wstawić tej ikonki.A ikonka była czerwona i zapalała się razem ze stopem.jak zeszłem na niższe obroty ikonka gasła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 To jest zdjęcie poglądowe, może ktoś coś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 ale jest w tym rzędzie olej i grzanie świec meganecoupe02, pozostaje tylko jedna ikonka ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Sprytnie ;) ale nie wiem co może oznaczać (czyt. nie spotkałem się z jej zapalaniem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arytur Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 I jeszcze jedno pytanko bo czytalem na forum że temperatura wody ma oscylowac koło 90 stopni.Natomiast u mnie wskaźnik ciągle jest w połowie.Czy tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 arytur, Użyj opcji ;) i poczytaj wyniki. Niejednokrotnie było omawiane na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arytur Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Nie uwierzycie wystarczyło wymienić filtr paliwa ..... i problem zniknął .34 złoto i po kłopocie. Najprostsze bywa najtrudniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lilaa Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Witam :) jestem właścicielką renault megane '99 1.6, od jakiegoś casu zapala mi się (podczas jazdy) kontrolka hamulca ręcznego-ponieważ jestem kobietą:) od razu napiszę -że NIE JEŻDŻĘ NA RĘCZNYM:-)Kontrolka zapala się i po krótkim czasie gaśnie! AA sprawdziłam już płyn hamulcowy-jest poziom max. więc przyczyna tkwi gdzieś indziej. Proszę o (p)odpowiedź.DZIĘKUJĘ!:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor2502 Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Lilaa Po pierwsze sprawdz ilość płynu hamulcowego, jeśli jest mało to mogą być 2 przyczyny: - wyciek - kończą się tearcze i klocki hamulcowe no i przydałoby się wymienić a że płyn sprawdzony to prawdopodobnie czujnik klocków styka z tarczą i klocki by się przydało wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lilaa Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Sprawdziłam poziom płynu-jest max. Klocki (przednie) były wymienione zaraz po zakupie-ok. 1 miesiąca temu. Właściwie to chyba po tej wymianie zaczęła się kontrolka palić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor2502 Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Może jeszcze być tak, że jak klocki były wymienione ktoś nie podpiął czujnika zużycia, i kabelek sobie lata, jak zetknie do karoserii to kontrolka sie zaświeci ... bo w sumie nic innego za bardzo mi do głowy nie przychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lilaa Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 No właśnie gdzieś już taka wersję słyszałam :) Ale ogólnie to jest ok??Może sobie tak latać ten kabelek?? :) Czy gdzieś oleci??? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor2502 Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Warto by go było obciąć by go gdzieś nie wciągneło i zaizolować jeśli ma być niepodlączany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi