DrNO Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 u mnie nie... 1. zalaczam folow... 2. zamykam auto z klamki 3. po 30s swiatla gasna macieq a Ty masz autoalarm? moze on odcina napiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieq Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Dokładnie tak...mam autoalarm,w prezencie od firmy,podobnie jak dywaniki... :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baad74 Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Zbliża się zima a ja znowu będę walczył z dziwnym zachowaniem świateł przy włączonym automacie: wychodzę z samochodu - światła gasną, wracam i odpalam samochód - światła się zapalają. niby jest ok, ale jeśli wrócę po 30 minutach do samochodu i otworzę drzwi lub bagażnik - światła zapalają się ponownie - i już nie gasną dopóki nie wyładują akumulatora. I to nie pozycyjne ale mijania, więc długo nie muszą się palić aby wyładować akumulator. Gdyby chociaż działał buczek od włączonych świateł, ale on buczy dopiero po ponownym otwarciu drzwi - a to już często zapóźno. Już 2 razy wróciłem do samochodu zabrać coś z bagażnika aby potem ładować akumulator. Pytałem w serwisie, ale oni tam robią głupie miny i proponują wymienić sterownik za koszmarne pieniądze. Mam dokładnie ten sam problem. Ja ładowałem aku na razie tylko raz :-> . Teraz staram się pamiętać o tych światłach. Kurcze myślałem, że ten typ tak ma, a z wypowiedzi pozostałych wynika, że byłem w błędzie. Napisz czy/jak rozwiązałeś ten problem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieq Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 1. zalaczam folow... 2. zamykam auto z klamki 3. po 30s swiatla gasna Przepraszam wszystkich,których wprowadziłem w błąd...u mnie jest tak samo jak u DrNO...ostatnio sprawdziłem :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
www.gom.pl Opublikowano 27 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 Byłem w aso i załatwiłem wymianę UCH (to jego wina) na koszt Renault - z zastrzeżeniem że 10% kosztów jako że samochód po gwarancji - ale to był mój błąd, co prawda światła działają teraz ok, ale... szczegóły http://megane.ruzam.pl/viewtopic.php?t=121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baad74 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Byłem niedawno w ASO i powiedziano mi, że do wymiany jest UCH na mój koszt (100%) ponieważ zmiana oprogramowania nie wchodzi w grę, a w moim roczniku nie znaleźli żadnej wady fabrycznej, więc jeszcze nie zdecydowałem się na wymianę. Dzisiaj dzwoniłem do Renault Polska i opisałem w/w usterkę. Mają się ze mną skontaktować. Napisz mi więcej szczegółów dotyczących wzięcia części odpowiedzialności na ASO żebym miał jakieś argumenty gdy będę rozmawiał z centralą. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi