maciek1987 Napisano 1 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Witam Jakis czas temu w Megi 1,6 16v 2000r padła elektryka a mianowicie żadne kotrolki sie nie świeciły i auto nie paliło. Oddałem do elektryka no i zrobił tak że auto pali, kontrolki działają tylko teraz kierunkowskazy nie działają, wycieraczki przednie, awaryjne, szyba od strony kierowcy i zamykanie i otwieranie auta z kluczyka. Dodatkowo po włączeniu np. kierunkowskazu auto zaczyna dziwnie brzęczeć mniej wiecej po lewej stronie kierownicy. Nie wiem co mu jest a elektryk chyba też nie wie bo juz 2 dzień sie z tym męczy. Ponoć wymienił jakaś płytke UCH czy jakoś tak w skrzynce bezpieczników w środku auta ale to i tak nie pomogło. Prosiłbym o pomoc :-( [ Dodano: 2010-07-02, 11:36 ] Temat nie aktualny, autko działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 2 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 autko działa Co było przyczyną? Elektryk namieszał w skrzynce? Napisz co było, najpierw prosisz o pomoc, a jak jest rozwiązanie to już nie napiszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek1987 Napisano 3 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Elektryk wymienił bezpieczniki przy akku, do tego zalożyl nowe klemy na zacisku akku, wszystko oczyszczone. Wymienial tez jakieś bezpieczniki w skrzynce wewnątrz nadwozia obok kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzech1206 Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Mam Megi od kilku tygodni i dokładnie mam to samo. NIe mozna jej odpalić, nie działają wycieraczki, awaryjne, kierunkowskazy centrlny i szyba kierowcy. Odziwo palą się kontrolki, działa radio i światła długie. Ponadto nie świeci się czerwona dioda na srodku deski natomiast miga "zygzak" od immo. Dziś odholowałem ją do magika. Podpiął swój komputer i odpaliła. Niestety nic z powyższych dalej nie działa. Powiedział, że padło UCH czyli cała skrzynka bezpieczników a jest tam z kilogram elektroniki ( akurat miał starą). Dam znać co było do wymiany i czy udało się ją naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcindj Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Ponadto nie świeci się czerwona dioda na srodku deski natomiast miga "zygzak" od immo. "Zygzak" nie jest od immo ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzech1206 Napisano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Ok. Pewnie z tym zygzakiem masz rację. Moja Megi już naprawiona. Padł mikroprocesor w UCH. Elekrtyk (magik z Żabiej Woli) kupił podobny UCH, podgrzał mój układ scalony który wtedy zaczął działać. Zgrał z niego to co potrzeba. Wlutował ten nowy, wgrał do niego program ze starego i jest ok. Szczęściem się udało, bo używany UCH do mojego samochodu kosztuje ok 350 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts