Marcin Szymansk Napisano 19 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Witam, od pewnego czasu zawieszenie w mojej megi trzeszczy niesamowicie. Trzeszczy, skrzypi na śpiących policjantach czy dużych poprzecznych nierównościach. Przy normalnych na naszych drogach nierówościach wybiera normalnie. W mojej ocenie trzeszczą amory. Gdyby jeden to rozumiem, że może się popsuć, ale wydaje mi się, że trzeszczą wszystkie 4. Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukilodz83 Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Może poduszka z łożyskiem amortyzatora? Do tego mogły się wyrobić gumy na łączeniach (drążki, przeguby itp) poszukaj jakiegoś serwisu specjalizującego się w zawieszeniu to powinni ci też sprawdzić stan amortyzatorów http://www.testwebapi.pl/item1073300907_1073300907.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonasz1983 Napisano 18 Maja 2011 Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 (edytowane) Witam, Jeśli dobrze zrozumiałem to miałem podobny problem w swoim Scenicu, natomiast przyczyną tego były środkowe gumy (tuleje) drążka stabilizatora. Podczas przejazdu przez wysokie garby, spowalniacze itp. zawieszenie skrzypiało jak stare łóżko, szczególnie było to denerwujące na parkingach supermarketów, przejeżdżam przez spowalniacz a tu wszyscy się na mnie gapią jakbym "urwał się z choinki..". Rozwiązanie na chwilę to trochę smaru w "szpreju" i cisza. Jednak nie obyło się bez wymiany. Pozdrawiam Edytowane 18 Maja 2011 przez jonasz1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts