Qba911 Napisano 19 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Moje pytanie jest takie czy mechanizm podnoszenia szyby (przedniej kierowcy) z Scenica III 2008 podejdzie do mojego Scenica II 2004 ? Czy są te same złączki, i czy jak podejdzie to nie powoduje jakiś zakłóceń w elektronice? PS Troche z innej beczki co może powodować takie stopniowe otwieranie się tylnej lewej szyby ? Chodzi o to że jak kolwiek trzymam przycisk to otwiera się i zamyka po trochu jakby się "jąkała" :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipi Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Qba911, "jąka" się zawsze jak po raz pierwszy otworzysz ją po odłączeniu akumulatora. Musisz każdą z szyb otworzyć na max i zamknąć - wtedy mechanizm uczy się zakresu otwarcia szyby i potem już jest normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P_r_z_e_m_o Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 z Scenica III 2008 Scenic III jest produkowany od 2009 r, więc ...? Twoje pytanie powinno brzmieć; Czy .... z Scenica II PhII do Scenica II PhI :-P Moja odpowiedź: Nie wiem, ale tak na 99,5 % podejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba911 Napisano 20 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Przepraszam że schodzę z tematu ale czy stanie się coś złego jak odłączy się akumulator na dłuższą chwilę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P_r_z_e_m_o Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Nie powinno, ale różnie z tym bywa, mnie przynajmniej nic się dzieje. W Megane II i Scenic II po odłączeniu akumulatora trzeba przyuczyć szyby i podać kod do radia, jak jest fabryczne, powinieneś mieć gdzieś w dokumentach. Było o tym wielokrotnie na forum, jest wszystko wyjaśnione skorzystaj z opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piok Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Qba911, a co Ci sie stało z podnośnikiem że chcesz go w całości wymieniać, może wystarczy wymienić plastiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts